Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

2 december: Fotografencafé Kasteel Woerden

Het Fotografencafe Kasteel Woerden organiseert op maandag 2 december 2019 een café-avond met Koos Breukel, Martina Ketelaar, Ellis Doeven en Jonna Bruinsma.

Programma

18.00 uur Fotografendiner in het restaurant van het Kasteel Woerden.
Aanmelden voor 28 november 2019 via info@kasteelwoerden.nl.

19.00 uur Photoplaza: Werk van aanstormend talent...

Met Photoplaza krijgen aankomende fotografen de gelegenheid fotowerk te presenteren aan een enthousiast fotopubliek. 
Deze keer maken de volgende (startende) fotografen gebruik van de gelegenheid hun werk voor het FCKW-publiek te presenteren:

19:00 uur: Martina Ketelaar, fotograaf. Martina Ketelaar (1997) is een autonoom, toegepast fotograaf die voor bedrijven en organisaties werkzaam is. Ze is gevestigd in Bolsward, Friesland, maar is daarnaast veel in de randstad te vinden. Ook fotografeert ze haar eigen projecten die vaak met actuele onderwerpen als iden1teit, cultuur en authenticiteit te maken hebben. Haar kijkwijze is niet kritisch, maar ook niet romantiserend. Ze balanceert op een fijne lijn wat het werk interessant houdt. Martina laat in haar werk de onderwerpen vaak aan het toeval over. Ze gaat af op haar intuïtie en documenteert op die wijze haar onderwerp.

Zij was als fotograaf mee met de TU Delft naar Australië met de solar-race. De auto van team Delft vloog in brand terwijl ze ruim op de eerste plaats lagen, drama voldoende lijkt me.

19:20 uur: Ellis Doeven, fotograaf. Ellis (1969) komt vertellen over haar boek: Maktak and Gasoline. Ze heeft het boek in eigen beheer uitgegeven en werkt nu samen met Self Publishers. Haar boek is geselecteerd als èèn van de 33 Best Dutch Book Designs van 2018. Dit jaar werd ze winnaar met haar boek op het Belfast Photo Festival.

19.40 uur: Jonna Bruinsma: fotograaf
Zij zal in haar presentatie vertellen over wie ze is als maker, hoe zij zich verhoudt tot het werkveld en daarbij een aantal van haar projecten van de afgelopen jaren toelichten. Natuurlijk allemaal aan de hand van beeld. 

20.00 uur: Koos Breukel, portretfotograaf.

© Koos Breukel - Aat Veldhoen, Amsterdam 2018
foto: © Koos Breukel - Aat Veldhoen, Amsterdam 2018

Koos Breukel (1962) is een Nederlandse portretfotograaf. Hij werkt en woont in Amsterdam. In 1978, op zestienjarige leeftijd, kreeg Breukel zijn eerste fotocamera van zijn moeder. In het begin fotografeerde hij vooral landschappen. Van 1982 tot 1986 studeerde hij aan de School voor Fotografie en Fotonica in Den Haag. Breukel legt zijn onderwerp vaak vast tegen een donkere, effen achtergrond, met een eenvoudige belichting en veel aandacht voor het verhaal dat de huid en ogen van de geportretteerde vertellen. Zijn werk neigt daardoor naar de klassieke portretten van de schilderkunst. Het zijn foto’s met een ‘stofuitdrukking’. Portretten van vlees en bloed.

Koos gaat in zijn verhaal ook in op zijn band met de in 2018 overleden kunstenaar Aat Veldhoen. Aat Veldhoen (1934-2018) leefde voor én omringd door zijn eigen kunst. Vanaf 1 december is er een overzicht van zijn werk te zien in Museum Kranenburgh in samenwerking met de Dutch National Portrait Gallery en Venus Veldhoen (zijn dochter) die is samengesteld door Koos Breukel.

Meer info op hollandsemeesters.

21.15 uur: Portfolio reviews door professionele fotografen/ reviewer

Ook vanavond kunnen fotografen hun foto’s voorleggen aan reviewers die deze foto’s van advies zullen voorzien.

  • Barend Houtsmuller - portret- en naaktfotografie,
  • Corrie de Kruif : conceptuele- en documentaire fotografie
  • Evelyna Jacq: fotograaf (journalistieke en autonome fotografie)
  • Katharina Pöhlmann, fotograaf (autonome, documentaire en conceptuele fotografie en portretten)
  • Maarten Hartman: persfotograaf en fotojournalist voor dagblad Trouw

Voor meer informatie: www.fotografencafekasteelwoerden.nl

TOEGANG GRATIS | VRIJ PARKEREN

Workshop: Portretfotografie

Ridderzaal | Aanvang 13.30

Bij Fotografencafé Kasteel Woerden is er ook op maandag 2 december de workshop Portretfotografie door Barend Houtsmuller.

Lees hier meer.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: