Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Terugblik: de camera’s van de Apple iPhone 13

De camera’s van de Apple iPhone 13

Apple rust haar telefoons al jaren uit met camera’s van hoge kwaliteit. Zo ook bij de nieuwste iPhone 13 toestellen: de 13, de 13 Mini, de 13 Pro en de 13 Pro Max. Apple’s meest recente vlaggenschipmodellen hebben meerdere camera’s waarmee je de mooiste plaatjes schiet. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over de camera’s van de iPhone 13 telefoons.

Scherpe foto’s, ook bij weinig licht
De iPhone 13 heeft een hoofdcamera aan de achterkant met een resolutie van 12 megapixel. De sensor is met 1/1,9” (35,2 mm) behoorlijk groot. De lens laat hierdoor meer licht binnen wat je foto’s scherper maakt, ook als er weinig licht is. De goede optische beeldstabilisatie zorgt voor scherpe foto’s in alle omstandigheden.

Ultragroothoek met een groot diafragma
De 13 Pro en 13 Pro Max hebben de meest geavanceerde ultragroothoeklens van het viertal. Deze modellen hebben een groter diafragma - f/1.8 versus f/2.4 - en daardoor een betere lichtgevoeligheid. Met de ultragroothoeklens kun je weidse vergezichten goed in beeld krijgen. De ultragroothoeklens is verder voorzien van autofocus. Hierdoor kun je de camera van de iPhone 13 serie ook gebruiken voor macrofotografie.

Telelens met 3 × optische zoom
Behalve met de hoofdcamera en de ultragroothoeklens op de achterkant, zijn de toestellen ook uitgerust met een hoofdcamera van 12 megapixel aan de voorkant. De duurdere versies - de 13 Pro en de 13 Pro Max - beschikken ook over een telelens van 12 megapixel. Met de telelens kun je tot drie keer optisch zoomen en onderwerpen van veraf scherp vastleggen.

foto: © Rahul Soni - India (foto met iPhone 13)

13 Pro en 13 Pro Max met lidar-scanner
De twee duurste uitvoeringen hebben op het camera-eiland aan de achterkant een lidar-scanner. Een lidar-scanner zorgt ervoor dat de camerasensor diepte in de omgeving kan herkennen. Met deze scanner heeft de camera ook nog eens een betere focus in het donker en kun je bij weinig tot geen licht portretfoto’s maken in de nachtmodus.

Cinematic-modus
De iPhone 13 smartphones zijn compatibel met de Cinematic-modus. Met deze modus kun je kunstmatige bokeh-effecten - die vaak bij portretfotografie worden gebruikt - toepassen op je video’s. Zo creëer je een filmisch effect en zien je video’s er meteen een stuk professioneler uit. In deze modus kun je video’s opnemen in 1080P HD-kwaliteit. Met de frontcamera kun je zelfs ook video’s schieten in 4K-kwaliteit.

foto: © Opollo Photography - iPhone 13 Pro Max

Fotograferen als een pro
Dankzij de verbeterde beeldverwerking kunnen de nieuwste Apple iPhone modellen de belichting en witbalans van bepaalde delen van een scène in een video zo aanpassen, dat de scènes er mooier en natuurlijker uitzien. Met de camera’s van de Apple iPhone 13 telefoons heb je haast geen aparte fotocamera meer nodig en maak je kiekjes als een echte pro.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: