Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Focus op fotografie: Compositie en licht

De compositie is bij elk onderwerp belangrijk. Bij een alledaags onderwerp zijn we vaak erg kritisch op hoe het kader van een foto is opgebouwd, maar ook op exotische locaties moeten we alle aandacht geven aan de compositie en niet vervallen in een registrerend kiekje van een leeuw of besneeuwde bergtop. 

Camera's worden slimmer en laten zich steeds eenvoudiger bedienen. De meeste foto's zijn daarom tegenwoordig technisch prima in orde. Desondanks kan het zo zijn dat we bij thuiskomst niet helemaal tevreden zijn over wat we gefotografeerd hebben. 

Focus op fotografie: Compositie & licht - Pieter Dhaeze, isbn 9789059409491

Belichting, scherpte en kleuren zijn dan misschien wel in orde, maar toch ontbreekt er iets. Dat 'iets' heeft dan waarschijnlijk te maken met de compositie van de opname. Krijgt het hoofdonderwerp genoeg aandacht of wordt de aandacht afgeleid door een drukke achtergrond? Zien we iets terug van de weidsheid van het landschap waarin we stonden? Is het licht op de foto net zo mooi als bij die zonsopkomst? Kortom; is sfeer, diepte en beleving ‘gevangen' in het beeld? 

Deze uitgave biedt volop antwoord op al deze vragen in heldere bewoordingen en met duidelijke voorbeelden en illustraties. Het geheel is voorzien van veel praktische tips en opmerkingen waarbij de inspiratie wordt geprikkeld met prachtige fotografie van toegankelijke onderwerpen.

Thema's die aan bod komen zijn onder andere vlakverdeling, kijkgeleiding, voorgrond, achtergrond en evenwicht, minder is meer, standpunt, lenskeuze, lichtsoorten en -meting, witbalans, kalibratie monitor en printer, kleurcompositie, scherpstellen, onscherpte, lensafwijkingen, bokeh, beeldstabilisatie, en het beslissende moment.

Focus op fotografie: Compositie & licht - Pieter Dhaeze, isbn 9789059409491

De opzet van dit boek is niet alleen het aanleren van een paar trucjes, maar juist dat we ons voorafgaand aan het indrukken van de ontspanner hebben afgevraagd of alle ingrediënten voor een goede foto binnen het kader van de zoeker aanwezig zijn. 

Focus op fotografie: Compositie & licht - Pieter Dhaeze
Pagina’s: 250
Prijs: € 29,99
Uitgever: Van Duuren

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: