Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

De camera voordelen van de nieuwe iPhone 12

Apple bracht halverwege oktober haar nieuwe smartphone op de markt: de iPhone 12. Een moment waar door veel liefhebbers van technologie naar uit werd gekeken. Ook voor fotografen kan de iPhone 12 een interessante smartphone zijn. Het toestel beschikt over een sterk verbeterde camera ten opzichte van het model uit 2019. In dit artikel zetten we de belangrijkste verbeteringen voor je op een rijtje.

Heb jij de iPhone 12 al overwogen? Door er op tijd bij te zijn met de aanschaf heb je dit toestel straks misschien als een van de eerste Nederlandse fotografen in huis en maak je er de mooiste iPhone foto's mee.

foto: Apple iPhone 12 pro
Apple iPhone 12 pro

Verbeterde camera in de iPhone 12 Pro-modellen

Met name de camera van de iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max heeft een flinke upgrade gehad. Eerder dit jaar introduceerde Apple de LiDAR-sensor in de nieuwste iPad Pro. In de aanloop naar de presentatie van de iPhone 12 hoopte men dat de sensor ook in de smartphone verwerkt zou worden. Dat is gebeurd! Met de LiDAR-sensor creëer je nog meer diepte in foto’s en video’s wat het extra interessant maakt voor fotografen.

Dankzij deze hypermoderne LiDAR-scanner kunnen gebruikers nog nooit eerder vertoonde AR-ervaringen beleven, heeft de camera snellere autofocus bij weinig licht en kunnen er nu ook portretten in Nachtmodus worden gemaakt.

foto: Apple iPhone 12 pro - camera demo blackandwhite portrait
foto: Apple iPhone 12 pro - camera demo blackandwhite portrait

De iPhone 12, het basismodel, en de iPhone 12 Mini hebben geen LiDAR-sensor. Dit betekent niet, dat de foto’s die met deze toestellen gemaakt worden tegenvallen. Het verschil in kwaliteit tussen foto’s van de iPhone 11 en iPhone 12 is echter beperkt.

Sneller foto’s maken door een krachtige processor

Ieder model uit de serie van de iPhone 12 is voorzien van de A14 Bionic chip. Deze chipset is krachtiger en daardoor sneller dan zijn voorganger. Als fotograaf profiteer je hiervan, op het moment dat je snel meerdere foto’s na elkaar wilt kunnen nemen. Ook bij het schakelen tussen apps op je smartphone komt de verbeterde processor van pas.

foto: Apple iPhone 12 pro - camera demo deep fusion
foto: Apple iPhone 12 pro - camera demo deep fusion

Grootste iPhone ooit met de iPhone 12 Pro Max

Ook opvallend aan de nieuwe iPhone: nooit eerder produceerde Apple een smartphone zo groot als de iPhone 12 Pro Max. Het toestel heeft een scherm van maar liefst 6.7 inch, een perfect formaat voor fotografen. Foto’s zijn direct op een relatief groot scherm te bekijken.

Daarbij kun je een foto via Airdrop binnen een paar seconden overzetten naar bijvoorbeeld je iPad of Macbook. Het maakt Apple tot een zeer geliefde partner onder hobbyfotografen. Heb je liever een compact model telefoon, dan kun je kiezen voor de iPhone 12 Mini van 5.4 inch.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: