Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

De Sony Alpha 9 III

De Sony Alpha 9 III

De Sony Alpha 9 III is 's werelds eerste Full-Frame Image Sensor-camera met Global Shutter, ​met circa 24,6 effectieve megapixels en ingebouwd geheugen, gecombineerd met de nieuwste BIONZ XR processor, en biedt supersnelle opnamen tot 120 frames per seconde, vervorming- en verduisteringsvrije beelden, flitssynchronisatie bij alle opnamesnelheden en nog veel meer.

Deze indrukwekkende nieuwe global shutter full-frame beeldsensor geeft de mogelijkheid om beelden te schieten met een burst tot 120 frames per seconde zonder vervorming of black-out.

Deze innovatieve sensor in combinatie met Sony's meest geavanceerde AF-systeem tot nu toe - AI autofocus met tot 120 AF/AE focusberekeningen per seconde - en de mogelijkheid om de flitser te synchroniseren in alle opnamesnelheden, maakt dat de α9 III een nieuwe wereld aan mogelijkheden voor professionele fotografen biedt.

Samen met de nieuwe FE 300mm F2.8 G Master lens - 's werelds lichtste telelens met groot diafragma, kunnen creators nóg meer dynamische beelden vastleggen.

Ook is de nieuwe Sony α9 III uitgerust met hoge dichtheid focal plane fasedetectie AF. De AI-processor in de camera maakt gebruik van Real-time herkenning AF om een grote verscheidenheid aan onderwerpen met hoge precisie te kunnen herkennen. Door prestaties tot wel 120 fps te combineren met zeer nauwkeurige onderwerp herkenning, is het mogelijk om met de α9 III eenvoudig belangrijke scènes en momenten te fotograferen die niet met het blote oog vastgelegd kunnen worden.

Real-time herkenning AF en Real-time Tracking kunnen automatisch de ogen van een onderwerp herkennen, volgen en hierop focussen. De α9 III is verder uitgerust met 8,0 stops optische 5-assige in-body beeldstabilisatie, voor een hoogwaardige beeldweergave.

De sluitertijd van de α9 III is bevrijd van de beperkingen van conventionele beeldsensoren met mechanische sluiter en bereikt een maximale sluitertijd van 1/80000 seconde (1/16000 seconde tijdens continu-opnamen). Hierdoor is het mogelijk om op hoge snelheid opnamen te maken zonder last te hebben van vervorming. Wanneer je een bijhorende Sony-flitser op de α9 III aansluit, zoals de HVL-F60RM2 en HVL-F46RM (afzonderlijk verkrijgbaar), is het mogelijk om de flitser te synchroniseren en bij sluitertijden tot 1/80000 seconde opnamen te maken.

Voorheen nam de hoeveelheid licht sterk af als fotografen de sluitertijd sneller instelde dan de synchronisatiesnelheid van de flitser. Met de full-speed flitssynchronisatie-functie is het nu mogelijk om scènes te fotograferen die niet gemakkelijk vastgelegd konden worden met conventionele technologie.

De Sony α9 III beschikt verder over selecteerbare release lag modes, waarmee fotografen prioriteit kunnen geven aan de vertraging na het drukken op de opnameknop viewfinder/monitorweergave. De nieuwe Pre-Capture functie op de α9 III stelt fotografen in staat om tot 1 seconde terug te gaan en het moment vast te leggen voordat de ontspanningsknop werd ingedrukt.

Continuous Shooting Speed Boost en een verbeterde burst-uithoudingsvermogen zorgen ervoor dat belangrijke momenten betrouwbaar kunnen worden vastgelegd dankzij een groot buffergeheugen en een verhoogde algehele systeemsnelheid. Hiermee kunnen ongeveer 390 Fine JPEG-beelden worden vastgelegd in één continue burst van 30 fps.

​Met de Pre-set Focus/Zoom functie kunnen vooraf ingestelde focus- en zoominstellingen worden opgeslagen in de camera. Deze pre-sets kunnen snel worden ingesteld indien dat nodig is. Naast de bestaande aangepaste witbalans kaderformaat kunnen fotografen nu ook naar wens andere formaten selecteren, zodat de witbalans nauwkeurig kan worden aangepast nadat er een foto is gemaakt.

De α9 III heeft daarnaast nog een aantal andere verbeterde functies. Zo beschikt deze camera over de nieuwste AF-algoritmen voor een hoge AF-precisie bij lage lichtniveaus tot EV-5 in de AF-S-modus (ISO 100-equivalent, F2.0 objectief). Ook heeft de α9 III AF-tracking voor continu-opnamen bij F22 en een samengestelde RAW-opnamefunctie die de mogelijkheid biedt om meerdere opeenvolgende beelden te combineren tot een hoogwaardig samengesteld beeld.

De VG-C5 verticale grip (apart verkrijgbaar) biedt dezelfde bedienbaarheid en veelzijdigheid wanneer fotografen horizontale beelden schieten. Ook biedt deze grip comfortabele ondersteuning voor langere opnamesessies. De grip en de ontspanknop hebben hetzelfde ontwerp en bedieningsmogelijkheden als de behuizing van de α9 III. Hierdoor kunnen beelden vastgelegd worden zonder dat dit ongemakkelijk aanvoelt.

​Nieuwe functies op de Sony α9 III zijn onder andere een filter bij het terugkijken van de beelden en het functiemenu. Zo maakt de afspeelfilter het mogelijk voor fotografen om efficiënt een groot aantal beelden te selecteren.

Het functiemenu op de α9 III kan nu ook tijdens het terugkijken van beelden worden gebruikt. Beide functies ondersteunen professionele workflows van opname tot oplevering.

Het zogenoemde “Playback Function Menu” kan vooraf worden ingesteld, zodat de gebruiker gemakkelijk gebruik kan maken van beeldprotectie, smartphone verzending, FTP verzending en vele andere functies tijdens het terugkijken van de beelden. Beelden kunnen gemakkelijk geselecteerd worden vanuit het functie menu, waardoor beelden snel kunnen worden opgeleverd.

De α9 III kan gegevens tot twee keer sneller overdragen dan de α9 II. 5 GHz communicatie biedt maximale snelheid en stabiliteit voor nieuws- en sportfotografen die onmiddellijk via FTP beelden moeten aanleveren, maar ook voor studio-omgevingen. Met de α9 III kunnen foto's en film op verschillende manieren worden opgenomen. Zo bieden de twee media slots ondersteuning voor CFexpress Type A-kaarten, UHS-I en UHS-II SD-kaarten.

Prijs en beschikbaarheid

De Sony α9 III body is te bestellen voor ongeveer € 7.000,-.

De VG-C5 grip is te bestellen voor ongeveer € 450,-.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: