Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Fujinon XF 8mm F3.5 R WR

Fujinon XF 8mm F3.5 R WR

De Fujinon XF 8mm F3.5 R WR is een ultra groothoek (UWA) prime objectief en beschikt over het breedste zichtveld binnen het assortiment van Fujinon XF-objectieven voor de Fujifilm X Serie camera’s. Het biedt namelijk een beeldhoek van 121 graden diagonaal en 112 graden horizontaal.

Hoewel wij mensen ook over een groot en breed zichtveld beschikken is de effectieve en actieve waarneembare zichthoek voor een gemiddeld persoon beperkt tot slechts 60 graden. De beeldhoek voor dit UWA 8mm objectief legt informatie vast van een gebied dat daarmee ongeveer twee keer zo groot is als het effectieve visuele zichtveld van de mens. Dit maakt het de ideale keuze voor het fotograferen van uitgestrekte landschappen.

foto: © Jonas Dyrh Rask

Het brandpuntsafstand van 8mm is equivalent aan 12mm t.o.v. het 35mm filmformaat waarmee dit objectief de breedste beeldhoek biedt binnen het assortiment van XF-objectieven van Fujifilm, en tevens produceert het een beeld met rand-tot-rand scherpte zonder vervorming langs de randen of in de hoeken.

Het oplossend vermogen van dit UWA-objectief is groot en met een hoge detailweergave. Takken, bladeren of een uitgestrekte wildernis, ieder detail wordt heel precies vastgelegd. Maar denk bijvoorbeeld ook aan decoratieve details in een kathedraal of tempel.

Het compacte ontwerp van dit objectief zorgt ervoor dat het goed draagbaar is, waardoor gebruikers kunnen genieten van UWA-fotografie, zonder dat zij daarvoor een zwaar objectief in hun tas moeten steken.

foto: © Jonas Dyrh Rask

Het objectief bestaat uit twaalf lenselementen die zijn geplaatst in negen groepen, inclusief drie asferische elementen en twee ED-elementen.

De kenmerkend korte afstand voor het bewegen van de focusgroep van een ultra-groothoekobjectief wordt gecombineerd met het gebruik van een Inner Focus-systeem om een zeer snelle AF-snelheid te bereiken van slechts 0.02 seconden. Dit is bijzonder nuttig bij actiefotografie die gebruik maakt van het UWA-perspectief. Als een groothoekobjectief, dat doorgaans een grotere scherptediepte heeft, kan het diafragma worden gesloten om pan-focussen te vergemakkelijken.

Het objectief is op tien plaatsen afgedicht om vocht, stof- en weerbestendigheid te garanderen en kan functioneren bij temperaturen zo laag als tot -10°C. Het voorste lenselement is voorzien van een fluorcoating om water af te stoten en biedt bescherming tegen vlekken. Dit betekent dat gebruikers met een gerust hart foto's kunnen maken in alle omstandigheden, waaronder het fotograferen van landschappen in lichte regen of op stoffige plaatsen, evenals het maken van snapshots en reisfotografie.

De XF 8mm F3.5 R WR is 52.8mm lang, weegt slechts 215g en maakt gebruik van de populaire filtermaat van 62mm. Dit is ideaal vanwege de grote beschikbaarheid van diverse filters die zo eenvoudig op dit objectief kunnen worden geplaatst.

De XF 8mm F3.5 R WR wordt toegevoegd aan het assortiment van Fujinon XF-objectieven die geschikt zijn voor de lichte en compacte X Serie systeemcamera’s.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: