Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Sony FE 50mm F1.4 GM

de Sony FE 50mm F1.4 GM lens

Een fijne nieuwe lens van Sony: de FE 50mm F1.4 GM is de nieuwste toevoeging aan de populaire G Master full-frame lensreeks. Het is een high-end 50 mm prime-lens met een zeer compact en lichtgewicht ontwerp.

Ondanks een groot diafragma van F1.4, kan deze lens een uitzonderlijke beeldkwaliteit produceren, waaronder een hoge resolutie en prachtig vloeiende bokeh, waar de G Master-serie om bekend staat.

Deze lens is geschikt voor diverse toepassingen in zowel fotografie als videografie en met de nieuwste Sony-camera's kan deze gebruikt worden om een scala aan onderwerpen vast te leggen, zoals portretten, landschappen, reizen, bruiloften en meer.

De lens is ontworpen en vervaardigd om sferische aberratie te beheersen, wat resulteert in een bijzonder bokeh-effect. Deze lens produceert een natuurlijk ogende bokeh met een cirkelvormig diafragma met elf lamellen en behoudt de scherpte over het gehele maximale diafragmabereik.

De cirkelvormige bokeh kan bijvoorbeeld goed worden gebruikt om portretonderwerpen van hun achtergrond los te laten komen en ze te laten opvallen.

De FE 50 mm F1.4 GM-lens heeft twee XA-elementen die veldkromming en de meeste soorten aberratie effectief corrigeren. Het heeft ook een element van ED-glas dat color bleeding voorkomt, waardoor beelden scherp en helder blijven. Het combineren van deze elementen in het lensontwerp resulteert in een hoge resolutie over het gehele frame. De lens is gecoat met Sony's Nano AR Coating II om reflecties te verminderen, ook in scènes met tegenlicht.

De minimale focus afstand van de FE 50mm F1.4 GM lens slechts 0,41 meter en is de maximale vergroting 0,16x wanneer Autofocus wordt gebruikt. De lens is 33% lichter en heeft 15% minder volume vergeleken met conventionele modellen met dezelfde specificaties.

De autofocus van de FE 50mm F1.4 GM is nauwkeurig en maar liefst 1,9x sneller dan conventionele modellen met dezelfde specificaties.

Prijzen en beschikbaarheid
De FE 50mm F1.4 GM zal begin maart 2023 beschikbaar zijn bij verscheidene Sony dealers voor een geschatte retailprijs van € 1.700,-.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: