Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Canon EOS R8

De Canon de EOS R8 is een nieuwe full frame systeemcamera

Een van de belangrijkste kenmerken van de Canon EOS R8 is de 24,2 megapixel full frame CMOS-sensor met hoge resolutie. Deze sensor biedt een breed dynamisch bereik waardoor het gemakkelijk is om levendige en gedetailleerde beelden vast te leggen in verschillende lichtomstandigheden en maakt het een geschikte camera voor portret-, evenement- en landschapsfotografie met een breder, artistiek perspectief.

De camera heeft ook een snel autofocussysteem dat onderwerpen snel en nauwkeurig kan volgen, zelfs in uitdagende situaties.

De 24,2 megapixel full-frame CMOS-sensor die een eersteklas beeldkwaliteit en resolutie levert is vergelijkbaar met die van de EOS R6 Mark II. Deze ultramoderne sensor beschikt over een hoge uitleessnelheid die een groot aantal geavanceerde functies mogelijk maakt, zoals verminderde rolling shutter voor 40 fps continu-opnamen en een hoge ISO-waarde met weinig ruis tot 102.400.

Hierdoor is de camera ideaal voor opnamen bij weinig licht en voor het vastleggen van snel bewegende onderwerpen. Bovendien zorgt het verbeterde dynamische bereik ervoor dat beelden met levendige kleuren nauwkeurig worden vastgelegd. De full-frame sensor zorgt voor een geringere scherptediepte die een zachte, onscherpe achtergrond produceert, waardoor het onderwerp nog meer naar voren komt.

Met een gewicht van circa 461 gram (met geheugenkaart en accu) is de EOS R8 tot nu toe de lichtste full frame Canon-camera in het EOS R System.

Samen met de introductie van de RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM - een kleine lichtgewicht zoomlens uit de RF-serie – is dit duo een krachtige combinatie waarmee fotografen hun creativiteit op het gebied van ‘full frame’ kunnen verkennen.

Belangrijkste kenmerken

EOS R8
Full frame 24,2 megapixel CMOS-sensor
6K oversampled 4K 60p videoregistratie over volle breedte en 180 fps Full HD registratie
Hoge resolutie 2,36 miljoen dots EVF met max. 120 fps beeldverversing
Intelligente onderwerpdetectie bij dieren, voertuigen en mensen
Wi-Fi en Bluetooth voor continue verbinding
Start verkoop april 2023
Prijs: € 1.819,-

RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM
2x standaard zoomlens met een groothoekbereik vanaf 24mm
Optische beeldstabilisatie tot max. 4,5-stops
7-stops met gecoördineerde stabilisatie van OIS x IBIS
Loodschroef-type STM voor vloeiende Movie AF
Compact, lichtgewicht en gebruiksvriendelijk ontwerp
Start verkoop maart 2023
Prijs: € 409,-

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: