Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Sony FE 70-200mm F4 Macro G OSS II-lens

Sony FE 70-200mm F4 Macro G OSS II-lens

De Sony FE 70-200mm F4 Macro G OSS II met brandpuntsafstanden van 70 tot 200 mm met een maximaal diafragma van F4 is te gebruiken met alle Alpha E-mount camera's. De introductie van deze lens markeert de 50e full-frame E-mount lens van Sony.

De FE 70-200mm F4 Macro G OSS II is een compacte, lichtgewicht telezoomlens die in een groot aantal situaties kan worden gebruikt. Met een totale lengte van 149 mm en een gewicht van ongeveer 794 g (exclusief statiefbevestiging), kan de FE 70-200mm F4 Macro G OSS II zoomlens worden gebruikt voor het vastleggen van een breed scala aan onderwerpen, zoals sportscènes, landschappen, wilde vogels en zelfs macrofotografie.

foto: © Jaimy de Hon

Deze lens ondersteunt een hoogwaardige teleconverter (afzonderlijk verkrijgbaar). Met een supertelefoto van maximaal 400 mm (full-frame), kunnen onderwerpen op afstand in een groter formaat vastgelegd worden. Wanneer de 2.0x teleconverter (SEL20TC) wordt gebruikt, is het mogelijk om macro-opnamen te maken tot 1:1 over het gehele zoombereik.

Sony's XD (extreem dynamische) lineaire motor verhoogt de AF snelheid van de lens met twintig procent. Vergeleken met het vorige model zijn de trackingprestaties voor bewegende objecten ook flink verbeterd. Dit zorgt voor continue tracking met hoge nauwkeurigheid op het onderwerp. Daarnaast zijn de prestaties voor het volgen van de focus tijdens het zoomen ook aanzienlijk verbeterd. In combinatie met de Alpha 1 is het dus mogelijk om snelle bursts te maken met maximaal dertig frames per seconde.

foto: © Jaimy de Hon

Ook is het corrigeren van camerabewegingen geoptimaliseerd, waardoor de stabiliteit van de compositie wordt benadrukt bij het fotograferen van bewegende onderwerpen. Door deze zoomlens te combineren met een compatibele camerabody, worden cameratrillingen effectiever gecompenseerd en kunnen films stabieler worden opgenomen.

Naast een focus range limiter, schakelaar die direct overschakelt van AF naar MF (handmatige scherpstelling), zorgt de meegeleverde afneembare statiefbevestiging voor een gevoel van stabiliteit tijdens supertelefoto- en macro-opnamen.

foto: © Pepa Valero | Alfpha 7 IV + FE 70-200mm F4 Macro G OSS II

Het voorste lenselement is voorzien van een fluorcoating, waardoor vingerafdrukken, stof, olie en andere verontreinigingen gemakkelijk van het lensoppervlak kunnen worden verwijderd. Het ontwerp is verder stof- en vochtbestendig voor extra betrouwbaarheid voor gebruik buitenshuis in uitdagende omstandigheden.

De nieuwe Sony FE 70-200MM F4 Macro G OSS II lens is verkrijgbaar voor ongeveer € 1.900,=.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: