Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie..
Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Natuur- en onderwaterfotograaf Dos Winkel

'Antarctica, Snow Hill Island november 2006. Met de Russische ijsbreker de Kapitan Klebnikov zijn we op zoek naar de grootste van alle pinguïns, de Keizerspinguïns. Met de aan boord aanwezige helicopters worden de kolonies opgezocht. We worden ongeveer drie kilometer van de kolonie gedropt en gaan te voet verder.

Dos Winkel - Keizerspinguïns
foto: Dos Winkel

Vier dagen lang zijn we op het ijs. We volgen de dieren op de voet. Officieel moeten we vijf meter afstand houden, maar die regel geldt niet voor de pinguïns. Zij kennen op het ijs geen natuurlijke vijanden en dus waggelen ze vaak tot pal voor onze lenzen.

Tijdens een van deze dagen lag ik uren lang op mijn buik om de capriolen van een groep Keizerspinguïnkleuters vast te leggen. Deze foto was voor mij het mooiste moment. Ik noem het 'vriendschap', maar in werkelijkheid had het dier aan de linkerkant op de foto even een steuntje nodig om zich te krabben.

Aan boord waren zo´n dertig beroepsfotografen en dan nog zeventig amateurs. Deze foto won uiteindelijk de 'on board competition'.'

Naam: Dos Winkel (1947)
Woonplaats: Schoten - Belgie
Portfolio: eigen beheer
Info: www.dos-bertie-winkel.com

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
Nu na aanmelding 10% korting op je bestelling in de Fotokadoshop !
Naam
e-mail
checkbox

Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat. Als dank voor je aanmelding krijg je met de kortingscode 7EB53SKCM3P4 eenmalig 10% korting op een bestelling in de Fotokadoshop. Bewaar deze code goed, we sturen geen e-mail ter bevestiging.

Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl

gewaardeerde partners: