Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Crying Boys - Noah Valentyn

Foto-expositie Crying Boys van Noah Valentyn

Fotograaf en acteur Noah Valentyn heeft in zijn serie Crying Boys moderne jonge mannen vastgelegd die huilen. Tegen de achtergrond van het stoere kasteelmuseum Muiderslot tonen de foto's hun kwetsbaarheid en kracht.

Hoewel er in middeleeuwse geschriften volop melding gemaakt wordt van huilende ridders, is tegenwoordig één van de meest diepgewortelde ideeën over mannelijkheid dat mannen niet huilen.

Huilende man uit de serie Crying Boys van fotograaf en acteur Noah Valentyn
foto: © Noah Valentyn - Crying Boys

Noah Valentyn (1986) is acteur en fotograaf. Na zijn opleiding aan de Amsterdamse Toneel en Kleinkunst Academie speelde hij (hoofd-)rollen in films en tv-series, zoals Het Schnitzelparadijs, Gooische Vrouwen en Goede Tijden Slechte Tijden.

Van 2008 tot en met 2014 woonde, werkte en studeerde hij in New York en Los Angeles. Hij liep daar onder andere stage in de studio van James Bidgood, inspirator voor bekende fotografen als Pierre & Gilles en David LaChapelle. Sinds 2015 woont hij in Amsterdam waar hij samen met Alain-Celest de Buck zijn eigen fotografie- en filmstudio heeft opzet.

Thuis in de eetkamer van Valentyn hangt een kopie van de bekende schilderijtjes van een huilende jongen gemaakt door de Italiaanse kunstenaar Giovanni Bragolin. Als enig kind voelt hij een broederlijke verwantschap. Het is zijn maatje waar hij naar kan kijken als hij het moeilijk heeft. Het schilderijtje verdwijnt uiteindelijk naar zolder.

Jaren later stuit hij op een rommelmarkt op zo’n schilderijtje uit zijn jeugd. Zijn herinneringen komen boven en vormen de basis voor een fotoserie van de kwetsbaarheid van de moderne man.

Crying Boys - Noah Valentyn
Rijksmuseum Muiderslot
10 september t/m 14 november 2021

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: