Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Fotoreizen in Nederland, Europa en ver daarbuiten

 fotoreizen in Nederland

Het lijkt tegenstrijdig om in een periode waarin reizen niet mogelijk is een reisorganisatie te starten. Het zijn onzekere tijden voor de reiswereld, maar ondernemer Damien Franscoise durfde de stap te zetten met zijn nieuwe reisorganisatie De Fotoreisshop die zich specialiseert in bijzondere fotoreizen.

De reiziger staat te trappelen om weer op reis te mogen gaan, en wil de tijd waarin reizen niet mogelijk was gaan inhalen. Daarbij zijn de voordelen van georganiseerde reizen in het afgelopen jaar heel duidelijk geworden. Je hebt veel meer rechten wanneer je georganiseerd op reis gaat dan wanneer je zelfstandig reist. Ook is de hulp en de deskundigheid van Nederlandse reisorganisaties in onduidelijke situaties veel waard gebleken.

foto: © De Fotoreisshop - berglandschap met twee huizen
foto: © De Fotoreisshop

De Fotoreisshop is specialist in fotoreizen in Nederland, Europa maar ook ver daarbuiten, echter biedt niet de zoveelste fotoreis naar IJsland of naar de Lofoten aan, maar juist de niet-standaard fotoreis bestemmingen. Denk aan de Dolomieten (Italië), Nepal, Jordanië, Toscane (Italië) en de Picos de Europa (Spanje).

Er zijn fotoreizen die zich richten op landschapsfotografie, op stads-en straatfotografie en er zijn specifieke wildreizen naar Nepal, India en Zuid-Afrika waar de wildliefhebber zijn hart kan ophalen. Voor ieder type (hobby)-fotograaf is er een passende reis.

De organisatie barst van de reiservaring, deskundigheid en fotokennis. Damien Franscoise is eigenaar en organisator van de fotoreizen. Hij heeft jarenlang in de reiswereld gewerkt voordat hij zelfstandig fotograaf werd. Sindsdien organiseert hij al vele jaren fotoreizen en weet hij precies wat deelnemers willen zien en ervaren op een fotoreis.

foto: © De Fotoreisshop - oranje zonsondergang bergen
foto: © De Fotoreisshop

Naast Damien zijn er drie zeer ervaren fotografen die de reizen begeleiden: Ruud van der Bliek, Bouke Lolkema en Tom Smit. Zij kennen de bestemmingen en hebben veel ervaring met het begeleiden van groepen.

Naast de groepsreizen is er ook een geheel nieuw product, namelijk individuele fotoreizen. Hierbij gaat een (hobby)-fotograaf zonder begeleider, maar met een uitgebreide reisbeschrijving en met persoonlijke begeleiding op pad om zo de vrijheid van het maken van een eigen reis te hebben en tegelijkertijd alle voordelen van een georganiseerde reis te ervaren. Voorafgaand aan de reis en naderhand krijgt de deelnemer persoonlijke begeleiding. Daarbij krijgt de deelnemer informatie over de perfecte fotolocaties, de beste restaurants en de mooiste bezienswaardigheden. Overnachtingsplekken, vervoer en overige onderdelen worden voor de deelnemer geboekt, zodat de reis zonder zorgen gemaakt kan worden.

foto: © De Fotoreisshop - tijgers in hun habitat
foto: © De Fotoreisshop

Tevens is er bij de Fotoreisshop de mogelijkheid om een masterclass landschapsfotografie te doen voor iedereen die zijn of haar kennis van landschapsfotografie wil uitbreiden. Op een praktische manier worden alle facetten van landschapsfotografie behandeld. Alle soorten landschappen worden bezocht en alle onderdelen die bij landschapsfotografie komen kijken, worden uitvoerig behandeld.

De reiziger boekt met alle zekerheden die van een professionele reisorganisatie verwacht mag worden: GGTO, VvKR en Calamiteitenfonds dekking en voorwaarden zijn geregeld. Er kan dus zorgeloos gereisd worden. Daarbij heeft de Fotoreisshop nu de actie dat er bij boekingen t/m 31 mei geen aanbetaling betaald hoeft te worden. Geen gedoe met reisvouchers dus!

Alle informatie over de fotoreizen is te vinden op: www.fotoreisshop.nl.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: