Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

De aarde vanuit de hemel - Yann Arthus-Bertrand

Zandbank in de Ro Caron Venezuela - Yann Arthus-Bertrand
foto: © Yann Arthus-Bertrand - Zandbank in de R”o Caron”, Venezuela

De aarde vanuit de hemel maakt ons bewust van de schoonheid en de kracht van onze planeet. Tegelijk vormen de luchtfoto’s een bron van bezinning en reflectie op de veranderingen die zich op aarde voltrekken.

De bijzondere nieuwe foto’s van de Franse fotograaf Yann Arthus-Bertrand worden ondersteund met speciaal voor deze volledig herziene editie geschreven teksten. Daarin belichten deskundigen de grote uitdagingen van vandaag: de wereldbevolking, vluchtelingen, de landbouwproblematiek, de impact van nieuwe technologieën, verantwoorde economie, biodiversiteit en de strijd die jongeren voeren voor het klimaat. Dat maakt dit boek nog urgenter dan ooit: onze aarde is zo uniek en bijzonder dat we nu actie moeten ondernemen.

"Yann Arthus-Bertrand zweeft hoog boven de aarde en maakt luchtfoto’s die een bedwelmende kijk op onze wereld bieden. Zeeën en steden, woestijnen en delta’s, bergen en moerassen: ze lijken allemaal majestueus te bloeien en onthullen kleuren, verborgen texturen en de betoverende patronen van de natuur." ~ Time Magazine

foto: © Yann Arthus-Bertrand - Eiland Nuami ten zuiden van Śle des Pins, Frankrijk

De Franse Yann Arthus-Bertrand (1946) is journalist, ecoloog en fotograaf die zich toegelegd heeft op het fotograferen van de aarde vanuit de lucht. In 1991 richtte hij het eerste agentschap op voor luchtfotografie (Altitude) en vanaf 1994 begon hij – onder de vleugels van Unesco – een inventaris aan te leggen van de mooiste landschappen vanuit de lucht om te getuigen van de schoonheid van de aarde en te proberen de aarde te beschermen. Dit mondde uit in de wereldwijde bestseller La terre vue du ciel.

"In dit boek wil ik de unieke schoonheid van onze planeet laten zien, in de hoop dat mensen in actie zullen komen om dit unieke geschenk te beschermen - het geschenk dat ze hebben gekregen, gebruikt en soms met voeten getreden. Gaat dat ooit lukken? De vele jaren die ik in dit project gestopt heb, hebben er in elk geval toe bijgedragen dat ik de activist ben geworden die ik nu ben. Ik was fotograaf, ik werd pleitbezorger voor het milieu.

foto: © Yann Arthus-Bertrand - Netten voor het drogen van zeewier, Zuid-Korea

Ik zou graag zien dat De aarde vanuit de hemel jou net zo verandert als het boek mij heeft veranderd, dat je met de foto's een reis maakt rond de planeet, maar ook dat het boek je aanzet om in actie te komen voor het milieu. [...]

Door het werk dat ik deed terwijl ik hoog boven de aarde vloog, ben ik veranderd. Stukje bij beetje, door te zoeken naar de mooiste plaatsen en de mooiste foto's, door steeds meer te weten te komen en door kennis te maken met de grootste deskundigen en experts, ben ik activist geworden." ~ Yann Arthus-Bertrand

De eerste druk van De aarde vanuit de hemel met het hartvormige mangrovebos in Nieuw-Caledonië op het omslag, verscheen in 2000. Inmiddels zijn er wereldwijd ruim vier miljoen exemplaren van verkocht. De inhoud van deze nieuwe editie van de wereldwijde bestseller is actueler dan ooit en toont onze aarde in een geheel nieuw perspectief.

De aarde vanuit de hemel - Yann Arthus-Bertrand
Pagina’s: 431
Prijs: € 45,00
Uitgever: TerraLannoo
ISBN: 9789089898845

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: