Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Kunstzinnige intelligentie - Creëer onvergetelijk beeld

Kunstzinnige intelligentie Creëer onvergetelijk beeld met de populairste tools voor generatieve AI - Bob Timroff Bob van Duuren

“Het eerste Nederlandstalige boek dat uitgebreid ingaat op de populairste software voor AI-beeld. Til je grafische prestaties naar een hoger niveau, doe meer in minder tijd en profiteer van de talloze mogelijkheden.”

Sites waar je generatieve AI eenvoudig kunt gebruiken schieten als paddestoelen uit de grond. Daarom hebben de auteurs van het boek Kunstzinnige intelligentie besloten om orde in de chaos te scheppen.

Midjourney, Stable Diffusion, DALL-E, Firefly… het zijn namen van AI-software (kunstmatige intelligentie) die opeens gemeengoed zijn. Met deze op generatieve AI gebaseerde software maak je in een handomdraai de meest fraaie afbeeldingen. En dat in een fractie van de tijd die handmatig werk zou duren, en vaak ook nog tegen een fractie van de kosten.

In dit inspirerende, educatieve en fraai uitgevoerde boek gaan de auteurs in op deze technieken en de vele hulpmiddelen – zoals apps en websites – die met grote regelmatigheid van de klok worden toegevoegd. Hoe krijg je de uitvoer die je wilt? Hoe zorg je voor voldoende resolutie? Welke mogelijkheden heb je om de uitvoer te tweaken?

En minsten zo belangrijk: hoe ga je efficiënt met deze technieken aan de slag?

Afbeelding 1.3: Pygmalion van Tyros. Volgens Midjourney, wel te verstaan.

Deze en meer vragen worden beantwoord, terwijl de auteurs ook stilstaan bij de ethische en auteursrechtelijke aspecten van deze vorm van AI. En vanzelfsprekend is dit boek gelardeerd met talloze inspirerende, uitdagende voorbeelden inclusief de informatie hoe ze gegenereerd zijn.

  • Inspirerend boek over de belangrijkste generatieve AI-software voor beeld
  • Geschreven in helder Nederlands, door ervaren auteurs
  • Gelardeerd met talloze fraaie voorbeelden ter inspiratie en educatie

Handig om te weten: na aankoop van het boek krijg je o.a. gratis toegang tot de webversie.

Bob Timroff informeert al zijn leven lang mensen over internet. Hij publiceert in vakbladen, geeft lezingen, is werkzaam als docent en hij is een fervent Mac-bezitter.

Bob van Duuren is oprichter en directeur van Van Duuren Media en schrijft ruim vijfendertig jaar boeken over een groot aantal computeronderwerpen, waarbij zijn affiniteit bij internet, programmeren, grafische toepassingen en AI ligt.

Kunstzinnige intelligentie - Bob Timroff, Bob van Duuren
Pagina’s: 192
Prijs: € 34,99
Uitgever: VanDuuren Media

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: