Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Focus op Fotografie: Sportfotografie

Focus op Fotografie: Sportfotografie geeft antwoord op de vraag: hoe krijg je het voor elkaar om je foto's wat meer te laten lijken op professionele foto’s, zonder gelijk duizenden euro’s aan apparatuur uit te moeten geven? Dit boek is geschreven omdat sportfotografie een onderdeel is van de fotografie dat door veel mensen wordt beoefend en een groot deel hiervan ervaart dat hun foto's er niet uitzien zoals die in magazines en kranten verschijnen.

Het is geen doorsnee boek, maar feitelijk het beste van twee werelden. Enerzijds kan zowel de beginnende als de gevorderde amateursportfotograaf hier tips en trucs uithalen die makkelijk zijn toe te passen in de praktijk. Anderzijds is het voor iedereen met een hart voor sport interessant om mooie sportfoto’s te bekijken.

coverfoto Focus op Fotografie: Sportfotografie

Het kloppend hart van dit boek is het gedeelte waarin het fotograferen van vijftig sporten wordt beschreven. De auteurs hebben dit op laagdrempelige wijze gedaan, alsof ze naast je zitten en met je in gesprek zijn. Hun werkwijze, tips en trucs zijn gebaseerd op jarenlange ervaring in de sportfotografie. Ze proberen het vooral niet te technisch te maken, want techniek is maar een heel klein onderdeel van sportfotografie. Het is belangrijk dat je het gaat zíen en er plezier in krijgt, maar vooral dat je merkt dat je betere foto’s gaat maken.

Naast de vijftig sporten is er aandacht voor minder bekende aspecten van de sportfotografie, zoals de workflow, praktische Lightroom-tips, het samenstellen van een portfolio of serie, het verkopen van je foto’s en accreditatie.

Van dit boek is een webversie beschikbaar. Na registratie is er gratis toegang, plus relevante extra's.

Huub Keulers is gediplomeerd opleider en freelance fotograaf. Na meer dan 30 jaar fotograferen kwam hij er achter dat sportfotografie zijn ware passie is. Zijn stijl van fotograferen is gestileerd, met grote aandacht voor emotie, timing en doordacht gekozen standpunt. Mede hierdoor hebben zijn foto’s diverse prijzen gewonnen.

Marcel van der Looij is innovatiemanager en freelance (sport)fotograaf. Hij begon zijn carrière in 1979 als fotograaf bij het veilinghuis Sotheby’s Amsterdam, waar hij het vak van studiofotograaf leerde. Jaren later werd hij gegrepen door het fotograferen van mensen en sport, waarbij sportfotografie een echte passie is geworden. Zijn stijl van fotograferen laat zich het beste omschrijven als journalistiek, met nadruk op het juiste moment. Hij is al diverse keren onderscheiden en heeft vele prijzen gewonnen met zijn foto’s.

Focus op fotografie: Sportfotografie - Huub Keulers & Marcel van der Looij
Pagina’s: 352
Prijs: € 34,99
Uitgever: Van Duuren Media

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: