Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Hoe doe je dat: Fletse foto’s verbeteren

Hoe doe je dat in Photoshop: Fletse foto’s verbeteren

Hoe doe je dat: Fletse foto’s verbeteren

Hoe doe je dat in Photoshop van Scott Kelby is ontworpen om je snel naar de specifieke technieken, instellingen en snelkoppelingen in Photoshop te leiden. In de serie Hoe doe je dat lees je alvast tips uit Hoofdstuk 3, Camera Raw meester worden.

Als je merkt dat je foto er wat bleek of mat uitziet, is er een eenvoudige techniek om het beeld levendiger te maken: het aanpassen van het contrast. Dit doe je meestal door in Photoshop het contrast te verhogen.

De optie hiervoor vind je in het deelvenster Standaard, waar een schuifregelaar voor Contrast aanwezig is. Door deze schuifregelaar naar rechts te verplaatsen, verhoog je het contrast. Dit effect maakt de donkere delen van de foto donkerder en de lichte delen lichter, wat eigenlijk de kern van contrast is.

Het resultaat is niet alleen een groter contrast in licht en donker, maar ook kleuren die voller en levendiger tonen. Daarnaast heeft het menselijk oog de neiging om een beeld met hoger contrast als scherper en duidelijker te ervaren. Dit kan een groot verschil maken in hoe je foto wordt waargenomen.

Tekst: © Scott Kelby, hoe doe je dat in Photoshop? 2e editie

Scott Kelby, hoe doe je dat in Photoshop? 2e editie
Pagina’s: 320
Prijs: € 39,99
Uitgever: VanDuuren Media

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: