Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Tips voor fotograferen langs de Nederlandse kust

Een autoroute langs de Nederlandse kust staat garant voor mooie foto’s!

Als (amateur)fotograaf weet je natuurlijk al dat Nederland heel veel moois in petto heeft. Meestal denkt men dat je naar het verre buitenland moet afreizen om bijzondere plaatjes te schieten. Niets is echter minder waar. Sommige plekken in ons eigen land kunnen verbazingwekkend mooi zijn. Bovendien biedt de natuur met ieder seizoen iets anders. De Nederlandse kust is een van die locaties waar in alle seizoenen wel iets moois te vinden is.

Zee zonsondergang door fotograaf Jan Duker
foto: © Jan Duker - Kust en Zee

Heb je tijd over of is het van belang dat je portfolio binnenkort weer wordt aangevuld? Stap dan in je auto en tour naar één van de meest prachtige autoroutes langs de Nederlandse kust. Dat staat garant voor mooie foto’s.

Waar je wilt stoppen, dat bepaal je natuurlijk zelf, maar wij hebben alvast een mooie route voor je uitgestippeld van zuid naar noord. Vergeet niet om nog even de autoverzekering te controleren. Zo kun je veilig de weg op, op zoek naar het perfecte plekje.

Ouddorp Zeeland


We starten in het onderste puntje van de Nederlandse kust: Zeeland. Al jaren vertoeven hier duizenden toeristen. Ook voor Nederlanders zelf is het een populaire bestemming. Geen wonder, want hier is genoeg natuurschoon te vinden.

In Ouddorp is een mooi hotel te vinden waar je kunt verblijven tijdens je zoektocht naar het mooiste plaatje. Vanuit dit hotel loop je zo naar het strand. hier kun je ook lekker uitwaaien aan de Nederlandse kust. Kom op verschillende tijdstippen naar het strand, vaak ziet het strand er in de avond nog spectaculairder uit.

foto: © Jan Duker - Kust en Zee
foto: © Jan Duker - Kust en Zee

In de omgeving van het strand bij Ouddorp zijn ook nog genoeg andere bezienswaardigheden te vinden. De natuur is goed vertegenwoordigd in Zeeland. Geniet van de herfstkleuren in het najaar, de eerste groene doorkomende sprietjes in het voorjaar, leg de sobere en toch sfeervolle uitstraling van een wintersetting vast én natuurlijk ook het felle optimisme van de zon in de zomer. Uitdagingen en mogelijkheden genoeg voor de slimme fotograaf.

Vanuit Zeeland naar Wassenaar

Wassenaar is goed te doen met de auto vanuit Zeeland en kan je binnen een uurtje bereikt hebben. Bovendien is de autorit hiernaartoe al een hele belevenis. Zeker wanneer je een wat langere route neemt. De natuur en de kust die je onderweg ziet zijn werkelijk adembenemend.

Wassenaar is de ideale locatie wanneer je van prachtig natuurschoon wilt genieten én ondertussen stiekem ook wel een beetje van luxe houdt. Hier vind je verschillende accommodaties waar je heerlijk verzorgd aan de zee kunt verblijven.

Het voordeel van Wassenaar is dat het heel centraal gelegen is. Je kunt met de fiets of de auto de nabije natuur ontdekken, maar je kunt ook een tripje maken naar Den Haag, Delft en Leiden. Deze zijn allemaal binnen een half uur bezocht. Hier vind je naast prachtige natuur ook culturele bezienswaardigheden. Als je tijd over hebt tijdens jouw roadtrip is dit dan ook zeker de moeite waard om eens te bekijken.

foto: © Jan Duker - Kust en Zee, palen in mistige zee
foto: © Jan Duker - Kust en Zee

Eindigen in Noord-Holland

Om de kustroute helemaal compleet te maken eindig je natuurlijk in de kop van Noord-Holland. Dicht bij de zee. Bezoek hier bijvoorbeeld Natuurpark De Schoorlse Duinen. Hier vind je zeker perfecte plekken om te fotograferen. In de directe omgeving vind je behalve de zee, prachtige duinen, bossen en heidegebieden. Te mooi om over te slaan.

Extra tip: bezoek vooral de heidegebieden in september. Dan staan ze volop in de bloei. Perfect voor het maken van gezins- en familiereportages! Of om gewoon mooie plaatjes te schieten voor in je portfolio. Aan de kust zijn genoeg heidegebieden te vinden.

Bekijk de gehele serie Kust en Zee van Jan Duker op Fotogalerie.nl

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: