Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Glamourfotograaf Patricia Steur

'Frederique Spigt staat met deze foto in Dutch Beauty, mijn fotoboek dat 15 december wordt gelanceerd en gaat over 100 x Neerlands schoon, honderd sterke vrouwen met een passie voor hetgeen zij doen.

foto: Patricia Steur | Frederique Spigt
foto: Patricia Steur | Frederique Spigt

Naast een gewoon boekwinkelexemplaar, verschijnt er ook in een gelimiteerde oplage van 250 een collectors item, zo groot dat je een tafel nodig hebt. Die uitgave is een steunbetuiging aan het Medical Knowledge Institute (MKI), een internationale non-profit organisatie gericht op scholing en informatievoorziening op het gebied van gezondheidszorg. Daarom zijn de collectors items genummerd en gesigneerd door zowel mij als de Zuid-Afrikaanse aartsbisschop Desmond Tutu en gaat een deel van de opbrengst naar deze organisatie.

Toen ik met Frederique overlegde over wat voor soort foto we zouden gaan maken, riep zij om iets met paarden te doen. Oh, dacht ik, ik haal een baal stro en een zadel en dan gaan we lekker mooie, gecontroleerde foto's in de studio maken. ‘Nééé,’ zei Frederique, ‘ik wil een echt paard!’ Oh my God, waar haal ik nu weer een echt paard vandaan? Mijn studio is te klein. Bleek dat er even verderop waar ik woon een manege zit. Daar ben ik gaan kijken en maakte ik kennis met Annemarie Brouwer, eigenaresse van de manege, die ook in het boek staat trouwens.

Ik mocht bij haar fotograferen en een paard uitzoeken. Mijn oog viel op een prachtige schimmel. Een hengst. Hij had wel een getraumatiseerde jeugd gehad, maar was weer helemaal opgelapt door de zogeheten Monty Robberts-methode.

Frederique had een prachtig korset aan en cowboylaarzen. Over haar schouder een jachtgeweer. Ze ging in een keer zo op het paard zitten, zonder zadel! Zij werd één met het paard. Ik heb mooie foto's kunnen maken dankzij de samenwerking tussen paard en ruiter. Heel bijzonder. Ja, ik ben heel blij met deze foto.'

  • Naam: Patricia Steur (1948) 
  • Woonplaats: Kockengen 
  • Info: www. patriciasteur.com

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: