Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

The Kiss in Front of City Hall

The Kiss in Front of City Hall van Robert Doisneau

Flaneren en hopen. Dat was wat de Franse fotograaf Robert Doisneau in het hart van Parijs deed. Zijn foto's van het leven van alledag spelen met het romantische beeld dat er in die tijd van de stad bestond. 

Het hoogtepunt daarvan is de voor Life gemaakte foto van de vliegende omhelzing met op de achtergrond het stadhuis, een beeld dat uitgroeide tot een icoon van de Franse hoofdstad.

The Kiss in Front of City Hall - Robert Doisneau
foto: Robert Doisneau

Groot was de verrassing toen halverwege de jaren negentig aan het licht kwam dat het ogenschijnlijk spontane tafereel geënsceneerd bleek te zijn en de hoofdrolspelers - Françoise Bornet en haar vriend Jacques Carteaud - indertijd een vergoeding voor het poseren ontvingen.

Het ogenschijnlijk spontane tafereel geënsceneerd bleek te zijn

Het originele exemplaar van de foto is altijd in het bezit geweest van Bornet, maar kwam vorig jaar april via het veilinghuis Artcurial Briest Pulain le Fur in Parijs voor 155.000 euro in handen van een anonieme Zwitser. Van de foto, die Doisneau en zijn erfgenamen intussen meer dan een half miljoen euro opleverde, zijn 500 duizend posters en 400 duizend ansichtkaarten verkocht.

Robert Doisneau (1912-1994)

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: