Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

10 redenen om toch een gedrukt fotokaartje te sturen

10 redenen om een leuk fotokaartje te sturen

Wanneer is de laatste keer dat je een leuk kaartje in de brievenbus hebt ontvangen? Of kan je je nog herinneren wanneer jij zelf een kaartje hebt gestuurd? Misschien gaan een kerstkaart en een verjaardagskaart nog de deur uit, maar vaak blijft het daarbij; je kunt het tenslotte ook gewoon online sturen. Tegenwoordig kun je natuurlijk ook gemakkelijk een zelfgemaakte foto gebruiken om een kaart mee te bedrukken.

Heb je een reden nodig om weer eens een ouderwetse handgeschreven kaartje op de post te doen? Misschien in deze tijd niet, maar we zetten er tien voor je op een rij.

1. Breng een glimlach op iemands gezicht. Want eerlijk is eerlijk: iedereen wordt toch blij van een leuk kaartje. Je geeft ze een bijzonder gevoel, omdat je speciaal voor hen wat extra moeite hebt gedaan, en ze kunnen het kaartje op de koelkast plakken.

2. Een persoonlijk draai voor een bijzondere gelegenheid. Natuurlijk kan je online een kaartje maken en deze e-mailen, whatsappen of zelf via de chat versturen. Een kaartje bedrukken en via post versturen, is net even specialer dan een digitaal kaartje.

3. Laat iemand weten dat je aan ze denkt. Vooral ouderen kunnen soms eenzaam zijn en een leuk kaartje laat ze even weten dat je aan hen denkt. Dit hoeft dus niet voor een speciale gelegenheid te zijn, maar gewoon een lief kaartje dat waarschijnlijk een mooi plekje boven de haard krijgt.  

4. Laat iemand weten hoeveel je ze waardeert. Dit kan ook een vriend(in) zijn die je vaak ziet. Een simpel kaartje brengt al een grote boodschap over om te tonen dat je jullie vriendschap extra waardeert.

5. Toch dat verjaardagskaartje. Hoe gemakkelijk is het niet om snel even een felicitatie te sturen via Facebook of online een kaartje te sturen. Het openen van een digitaal kaartje is toch echt niet hetzelfde als een kaartje dat op de deurmat valt.

6. Laat je creatieve talent vloeien. Het is gewoon leuk om zelf aan de slag gaan om een uniek kaartje te maken voor die speciale gelegenheid of persoon.

7. Geboorte van je kind. De geboorte van je kind is een speciale gelegenheid en alleen de mooiste foto's zijn goed genoeg. Stuur daarom een geboortekaartje met foto via de post zodat het kaartje ook door de ontvanger bewaard kan worden.

foto: © Alex de Smit

8. Schrijf een kaartje met de kinderen. Ook kinderen vinden het heerlijk om creatief aan de slag te gaan. Vooral kinderen die net leren schrijven zullen het fantastisch vinden om voor het eerst een kaart te schrijven en in de brievenbus te stoppen. Print daarom een mooie foto uit en laat je zoon of dochter een leuk bericht aan opa of oma schrijven.

9. Een bedankkaartje. Een persoonlijke manier om iemand te bedanken is via een bedankkaartje. Heeft iemand je onlangs geholpen met een probleem of verhuizing, of ben je uitgenodigd voor een geweldig feest? Stuur dan een bedankje om je waardering te tonen.

10. Het reiskaartje. Maak in de eerste paar dagen van je vakantie een paar leuke foto's. Kies, print en schrijf dan vanaf je vakantieverblijf een tekst op het zelfgemaakte fotokaartje. Zo hoef je ze daar alleen nog maar in de bus te gooien.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: