Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Compositie in landschapsfotografie - Nando Harmsen

Compositie in landschapsfotografie - Nando Harmsen

Het vastleggen van de schoonheid van een landschap op een foto lijkt eenvoudig, maar dat lijkt vaak maar zo. Hoe duurzaam het landschap ook is, het is een uitdagende onderneming om het op een aantrekkelijke manier visueel weer te geven. Dus, wat is er nodig om een landschap weer te geven op een manier die de foto echt boeiend maakt? Dat is waar het concept van compositie om de hoek komt kijken.

Succesvolle fotografie hangt af van een goede compositie, waarbij vaak verwezen wordt naar de regel van derden. Maar compositie omvat zoveel meer dan deze regel. Het gaat om overwegingen als de indeling van de ruimte, de opstelling van visuele elementen, lijnen, balans en het leiden van het oog van de kijker door de foto.

Dit boek neemt je mee op een boeiende reis door de fascinerende wereld van compositie. De auteur onderzoekt de oorsprong van de verschillende compositieregels en hun historische context.

Hoe kun je deze regels verwerken in je fotografie? Welke benaderingen kun je gebruiken om de beste compositie te ontdekken? Hoe maak je van een landschapsscène een boeiende foto? Al deze vragen en meer worden in deze uitgave beantwoord. Door alles in het landschap als een vorm te beschouwen, krijg je meesterschap over de ideale weergave van de essentie van het landschap.

Door de inzichten in dit boek te volgen, zul je:

  • Begrijpen hoe je de meest aantrekkelijke compositie kiest voor het landschap dat je fotografeert.
  • Leren hoe je de relatieve positionering van de visuele elementen in het landschap kunt aanpassen om de meest esthetische verdeling van de ruimte te bereiken.
  • Gebruik kunnen maken van de kennis van compositietechnieken om elk landschap om te toveren in een adembenemende foto.

Handig om te weten: na aankoop van het boek krijg je o.a. gratis toegang tot de webversie.

Lees ook onze preview van Hoofdstuk 3: Compositiegrondvormen, waarin de negen compositiegrondvormen worden besproken.

Nando Harmsen

Nando Harmsen fotografeert vanaf zijn tiende en maakte van zijn hobby zijn werk. Hij fotografeerde feesten en partijen, huwelijken, modeshows en concerten. Zijn eigen stijl op het gebied van de concertfotografie, landschapsfotografie en huwelijksfotografie heeft geleid tot veel publicaties en exposities in zowel binnenland als buitenland.

Natuurfotografie is zijn grootste passie: heerlijk in de bossen achter het huis rondstruinen om alles te fotograferen; van landschap tot vogels en herten, van paddenstoelen tot de koeien in de weilanden.

Compositie in landschapsfotografie - Nando Harmsen
Pagina’s: 248
Prijs: € 35,99
Uitgever: VanDuuren Media

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: