Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Fujinon XF 30mm F2.8 R LM WR Macro

Fujinon XF 30mm F2.8 R LM WR Macro

De Fujinon XF 30mm F2.8 R LM WR Macro is een macro-objectief met een vaste brandpuntsafstand van 30mm (gelijk aan een beeldhoek van 46mm in vergelijking met het 35mm filmformaat).

Dit objectief heeft een aanzienlijk kleinere minimale werkafstand nodig dan de meer conventionele standaardobjectieven. Zo kunnen er macro-opnames worden gemaakt met een vergrotingsverhouding van 1:1 bij een werkafstand van slechts 1,2 centimeter. Dankzij het grote diafragma van F2.8 is het bovendien een zeer veelzijdig standaardobjectief dat voor veel fotografische onderwerpen gebruikt kan worden.

De XF 30mm F2.8 R LM WR Macro bestaat uit 11 lenselementen die zijn geplaatst in negen groepen, waaronder drie asferische elementen en twee ED-elementen. De optische formule creëert een compact ontwerp dat uitermate geschikt is voor macrofotografie.

Voor het maken van een 1:1 macro-opname hoeft de afstand van de sensor tot het te fotograferen onderwerp slechts 10 centimeter te zijn. Omdat een camera uit de Fujifilm X Serie gebruikmaakt van een APS-C sensor betekent dit dat een onderwerp tot 1,5x groter gefotografeerd wordt dan bij een full frame equivalent.

Omdat het objectief gebruikmaakt van een geïntegreerd intern scherpstelsysteem waarbij een lineaire motor de scherpstelgroep aandrijft, is er sprake van een zeer snelle en uiterst nauwkeurige autofocus. Scherpstellen gebeurt stil en soepel. Dit gebeurt zelfs bij het maken van close-up-opnames, waarbij grote bewegingen van de scherpstelelementen nodig zijn.

foto: Norifumi Inagaki - Shooting Mode Manual, Image Size 3000 x 2000, Sensitivity ISO 400, Aperture F2.8, Shutter Speed 1/400, Lens Focal Length 30mm, White Balance Manual, Camera FUJIFILM X-T5

Het objectief is bovendien klein en compact en weegt slechts 195 gram. Dit maakt het objectief veelzijdig en het zorgt ervoor dat het door iedereen kan worden gebruikt voor ieder moment en in zeer uiteenlopende fotografische situaties.

Het compacte ontwerp van dit objectief biedt bovenal het voordeel dat het eenvoudig in iedere fototas past of als standaardobjectief op de camera kan worden gebruikt.

Prijs en beschikbaarheid

De Fujinon XF 30mm F2.8 R LM WR Macro is vanaf 17 november beschikbaar voor een adviesprijs van € 699,= inclusief btw.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: