Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Sony Alpha 6700

Sony Alpha 6700

De gloednieuwe Sony Alpha 6700 brengt de beeld- en video-opnamemogelijkheden van de recente Alpha en Cinema Line camera's samen, gehuisvest in de compacte, lichte vorm van de α6000-serie.

Deze camera, voorzien van de nieuwste Exmor R APS-C CMOS-beeldsensor met circa 26 megapixels en de geavanceerde BIONZ XR-processor, levert bijzonder mooie beeldresultaten. Dankzij een ISO-bereik van 100 tot 32.000 voor zowel foto's als video, kunnen er ook bij weinig licht opnamen met weinig ruis worden gemaakt.

Een APS-C-sensor kan door zijn grotere formaat in totaal meer licht opvangen dan een kleinere sensor met vergelijkbare technologie. Dit resulteert in minder beeldruis en een geringere scherptediepte dan een kleinere sensor die een foto maakt met dezelfde brandpuntsafstand, f-stop, diafragma en ISO.

foto: © Gustav Kiburg

BIONZ XR wordt gebruikt in veel Sony α DSLR- en spiegelloze camera's. Beeldverwerking in de camera zet de onbewerkte gegevens van een CCD- of CMOS-beeldsensor om in het formaat dat op de geheugenkaart is opgeslagen. Deze verwerking is een van de knelpunten in de snelheid van digitale camera's, dus fabrikanten hebben veel moeite gedaan om de snelste processors voor deze stap te maken en op de markt te brengen.

De α6700 heeft de AI-chip van de Alpha 7R V overgenomen, wat resulteert in zeer nauwkeurige Real-Time Recognition AF (autofocus). Naast de herkenning van mensen en dieren, bekend van de α6000-serie, kan deze camera nu ook gemakkelijk andere objecten zoals vogels, insecten, auto's, treinen en vliegtuigen herkennen.

Wanneer de camera wordt gebruikt met de recent gelanceerde FE 70-200MM F4 Macro G OSS II telezoomlens, biedt de Alpha 6700 een brandpuntsafstand van 105 mm tot 300 mm, equivalent aan 35 mm full-frame.

foto: © Gustav Kiburg

De α6700 is handzaam (ca. 12 cm x 7 cm x 8 cm) en licht (ongeveer 493 g), en is uitgerust met een gebruiksvriendelijke, kantelbare LCD-monitor met touchscreen. Het heeft een aanpasbare draaiknop aan de voorkant en een selectieknop voor fotografie, film en S&Q.

De α6700 beschikt over een 5-assige in-body beeldstabilisatie met 5,0 stops sluitertijdvoordeel voor foto's, en een Active Mode voor stabiele video-opnamen.

Wat betreft connectiviteit, kan de camera nu gebruik maken van de Creators' App om foto's en video's te uploaden naar cloudservices. Sony hoopt in juli 2023 ook een nieuwe "Camera Remote SDK" te introduceren, waardoor je op afstand de bediening en instellingen kunt aanpassen.

foto: © Gustav Kiburg

De α6700 camerabody maakt actief gebruik van gerecyclede materialen, wat het milieu minder belast zonder in te boeten op functionaliteit. Verder beschikt de camera over een schermlezerfunctie die menu's en videoschermen hardop kan voorlezen, om zo een breed scala aan makers te ondersteunen.

De Sony Alpha 6700 beschikt over uitstekende videoprestaties met 4K120p.

Lees ook de verhalen van natuurfotograaf Kustav Kiburg.

Prijs en beschikbaarheid
De nieuwe Alpha 6700 zal vanaf eind juli 2023 beschikbaar zijn voor ongeveer €1.700,=
De body + E 16-50mm F3.5-5.6 OSS PZ kost € 1.800,=
De body + E 18-135mm F3.5-5.6 OSS kost € 2.100,=

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: