Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie..
Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Foto Ruud van Empel voor recordbedrag geveild

foto: © Ruud van Empel / courtesy Flatland Gallery | World #17 2006

Afgelopen donderdagmiddag, 24 september is op de veiling van Sotheby's in New York een werk van Ruud van Empel (World # 17, 2006) geveild voor 116.500 US Dollar (79.438,92 Euro). Een veilingrecord voor Ruud van Empel.

Ruud van Empel, courtesy Flatland Gallery | World #17 2006
foto: © Ruud van Empel / courtesy Flatland Gallery | World #17 2006

Dit werk is, na twee werken van Andy Warhol, het hoogst geveilde werk van deze veiling.

De serie World (2005-2006) is een collectie van fotoportretten van donkere kinderen waar door het spel van licht en kleur een hallucinerend effect vanuit gaat. Bijzonder aan deze even duistere als schone werken is het productieproces. Van Empel deinst er niet voor terug om duizenden digitale fragmenten in te zetten voor de vervaardiging van slechts een kunstwerk - alsof hij zijn foto's schildert met pc en digitale camera als verf en kwast.

Meer info over Ruud van Empel op www.flatlandgallery.com.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
Naam
e-mail
checkbox

Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat. Als dank voor je aanmelding krijg je met de kortingscode 7EB53SKCM3P4 eenmalig 10% korting op een bestelling in de Fotokadoshop. Bewaar deze code goed, we sturen geen e-mail ter bevestiging.

Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl

gewaardeerde partners: