Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo
Bezoek ook onze Fotokadoshop ...

Canon EOS 5D Mark IV

Canon maakt bekend dat het EOS-assortiment is uitgebreid met de nieuwe EOS 5D Mark IV. De EOS 5D Mark IV is vanzelfsprekend de opvolger van de populaire EOS 5D Mark III.

De camera is uitgerust met een 30,4 Megapixel CMOS-sensor, kent een grote belichtingsspeelruimte, haalt een opnamesnelheid van 7 frames per seconde (fps) en heeft een interne 4K-videoregistratie en ingebouwde Wi-Fi en gps. De EOS 5D Mark IV combineert snelheid en resolutie met moviefunctionaliteit en met superieure eigenschappen voor opnamen in situaties met weinig licht.

foto van Canon EOS 5D Mark IV

De EOS 5D Mark IV is ook de eerste EOS-camera met de innovatieve Dual Pixel RAW-bestandsindeling en stelt fotografen tijdens post-productie in staat opnamen te optimaliseren door het aanpassen of corrigeren van het scherpstelpunt, het verschuiven van de voorgrondonscherpte of het verminderen van overstraling.

De EOS 5D Mark IV is uitgerust met Canon’s nieuwe 30,4 Megapixel full frame CMOS-sensor en zorgt dat opnamen alle details weergeven, zowel in de lichtste delen als in de donkerste schaduwpartijen. Met een ISO-bereik van 100 tot 32.000 – uitbreidbaar van 50 tot 102.400 – is bij elk licht te fotograferen. Het verbeterde algoritme voor ruisreductie verhoogt de opnamekwaliteit bij weinig omgevingslicht.

De camera beschikt over een DIGIC 6+ processor voor snelheden van 7 fps bij maximale resolutie en met volledige AF / AE tracking. Met reeksopnamen tot 21 RAW-beelden of een onbeperkt aantal JPEG’s zijn fotografen altijd klaar voor de volgende opname.

Twee nieuwe lenzen

Canon introduceert hierbij ook twee nieuwe, krachtige lenzen uit de L-serie die hand in hand gaan met de camera: de EF 24-105mm f/4L IS II USM en EF 16-35mm f/2.8L III USM.

foto van ‍EF 24-105mm f/4L IS II USM en de EF 16-35mm f/2.8L III USM
‍EF 24-105mm f/4L IS II USM en de EF 16-35mm f/2.8L III USM

De EF 24-105mm f/4L IS II USM is een flexibele en duurzame lens voor dagelijks gebruik en daarmee perfect voor fotografen die over het gehele zoombereik van rand-tot-rand haarscherpe opnamen willen maken. De brandpuntsafstand en het f/4 diafragma maken de lens ideaal voor een breed scala aan scènes, onderwerpen en belichtingscondities, terwijl een verbeterde 4-stops IS en een nieuw video-EDM tijdens filmen zorgen voor geruisloze aanpassing van het diafragma.

Voor foto’s die door hun uitzonderlijk hoge beeldkwaliteit direct indruk moeten maken, introduceert Canon met trots de EF 16-35mm f/2.8L III USM. Deze lens is afgestemd op hoge resolutie sensors zoals in de EOS 5D Mark IV en garandeert zowel professionals als serieuze fotoliefhebbers een uitzonderlijke beeldkwaliteit. De veelzijdige brandpuntsafstand (16-35mm) is aantrekkelijk voor bruidsfotografen en fotojournalisten die dicht bij hun onderwerpen komen, terwijl het snelle, constante f/2.8 diafragma met deze maximale lensopening zorgt dat de EF 16-35mm f/2.8L III USM de voor de hand liggende keuze is van iedereen die bij weinig licht wil fotograferen.

Prijskaartje en levering

De EOS 5D Mark IV is beschikbaar vanaf september 2016 en heeft als adviesverkoopprijs € 4.200,00. Het 16-35mm f/2.8L III-objectief volgt in november en kost € 2.670,00 en in december komt de 24-105mm f/4L IS II op de markt voor € 1.280,00.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
Nu na aanmelding 10% korting op je bestelling in de Fotokadoshop !
Naam
e-mail
checkbox

Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat. Als dank voor je aanmelding krijg je met de kortingscode 7EB53SKCM3P4 eenmalig 10% korting op een bestelling in de Fotokadoshop. Bewaar deze code goed, we sturen geen e-mail ter bevestiging.

Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl

gewaardeerde partners: