Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

De nieuwe Leica Q3

Leica Q3

De onlangs geïntroduceerde Leica Q3 camera biedt kwaliteit in zowel fotografie als videografie en is uitgerust met een extra lichtsterke groothoeklens. Bovendien beschikt de camera over speciaal geïntegreerde mechanische macrostanden en een reeks nieuwe eigenschappen.

Het hart van de Leica Q3 is de nieuwe Leica BSI CMOS-sensor met Triple Resolution Technology. Raw beelden in DNG-formaat, of bewerkte JPEG-bestanden met een perfecte Leica look, kunnen direct in de camera worden gecreëerd met een resolutie van 60, 36 of 18 megapixels. Opnamen met 60 MP leggen zelfs de fijnste details en texturen vast, terwijl fotograferen met 36 of 18 MP een snellere bediening van de camera, langere beeldseries en kleinere bestandsgroottes mogelijk maakt.

De Leica Q3 gebruikt voor alle resoluties de volledige grootte van de sensor en heeft een gevoeligheidsbereik van 50 tot 100.000 ISO. Twee nieuwe praktische assistenten, Leica Perspective Control (LPC) en Leica Dynamic Range (LDR), zorgen nu voor JPEG beelden zonder de noodzaak tot nabewerking.

De nieuwste generatie van de Leica Maestro processor met L2-technologie zorgt tenslotte voor een betere verwerkingssnelheid bij het werken met dit soort hoge resoluties en grote bestanden.

Met zijn geïntegreerde macromodus maakt de Leica Q3 ook close-up opnamen vanaf een minimale scherpstelafstand van slechts 17 cm (gemeten vanaf de sensor). Naast de hoge resolutie biedt dit 3e generatie lid van de Leica Q-familie ook een uitgebreide digitale zoom. Hiermee kan de gebruiker kiezen uit brandpuntsafstanden van 28, 35, 50, 75 en nu ook tot 90 mm.

Een nieuw hybride fasedetectie autofocussysteem zorgt voor snel en nauwkeurig scherpstellen, ook bij het volgen van snel bewegende onderwerpen.

Een andere innovatieve functie betreft het 3-inch touchscreen dat kan kantelen, wat voorziet in een breed scala aan hoeken voor het bekijken en vastleggen van beelden, en geeft daarmee een verrijking voor de creatieve mogelijkheden bij het maken van foto's en video's.

De camera is uitgerust met geavanceerde Multiple Input Multiple Output technologie, die de overdrachtssnelheid naar de Leica FOTOS app tien keer sneller maakt, vergeleken met de Leica Q2.

Met een stabiele verbinding en snelle gegevensoverdracht naar de Leica FOTOS app is het nu mogelijk om video's van de camera te uploaden naar een smartphone of speciale 'Leica Looks' te importeren in de camera voor "Straight Out Of Camera" JPEG opnamen.

Verder kunnen externe apparaten zoals gimbals, power banks en display recorders rechtstreeks worden aangesloten op de Leica Q3 via USB-C en HDMI. Voor studiowerk, of met een laptop op locatie, kan er met Tethered shooting via Capture One of de Adobe Lightroom plug-in gewerkt worden door gebruik te maken van de USB-C aansluiting.

Volledig draadloos opladen van de Leica Q3 is nu mogelijk met de nieuwe Leica Charging Pad en los verkrijgbare nieuwe camera handgreep.

De nieuwe accessoires bieden ook een breed scala aan mogelijkheden voor het creëren van een individuele look. Leren beschermers, lensdoppen, retro-look lenskappen, duimsteunen, zachte ontspanknoppen en flitsschoen covers zullen ook verkrijgbaar zijn in drie verschillende kleuren.

Prijs en beschikbaarheid
Leica Q3 is verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 5.950,00 inclusief btw.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: