Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Zo werkt Capture One Pro - Voor macOS & Windows

Zo werkt Capture One Pro - Voor macOS & Windows - Bob Timroff

Elk nieuw programma is wennen en Capture One is hierop zeker geen uitzondering. Professionele en semiprofessionele fotografen die RAW-bestanden tot in de finesse willen bewerken, halen met Capture One Pro een waardevol hulpmiddel in huis. Het programma werkt zeer intuïtief en met minimale inspanning en kennis van zaken zijn er al snel uitstekende resultaten mee te behalen.

Digitale camera's bieden tegenwoordig bijna standaard de mogelijkheid om te fotograferen in een RAW-bestandformaat . Wie zich serieus bezighoudt met digitale fotografie bewaart een opname bij voorkeur als ‘digitaal negatief’, ofwel als een RAW-bestand. Om dergelijke bestanden optimaal te bewerken en te converteren naar andere bestandsformaten zijn diverse zogeheten RAW-converters beschikbaar.

Capture One werd oorspronkelijk ontwikkeld ter ondersteuning van professionele camera-achterwanden, zoals van Phase One, Mamiya en Leaf. Vanwege de hoge standaard van deze kostbare apparaten biedt Capture One Pro daarom vele geavanceerde gereedschappen die erop gericht zijn om jouw RAW-opnamen te bewerken tot een professioneel eindproduct.

Capture One Pro is een RAW-converter waarmee kleuren en details in foto's uiterst nauwkeurig worden weergegeven en waarmee je een fotoverzameling eenvoudig kunt categoriseren en beheren. Het biedt daarnaast de mogelijkheid om liveopnamen van een digitale camera direct naar Capture One te sturen, waarna je de beelden kunt bewerken en bewaren.

Hobbyisten hebben meer dan genoeg aan de automatische bewerkingsfuncties, de standaardstijlen en voorinstellingen of aan de talloze beschikbare stijlen die online te koop zijn of gratis worden aangeboden.

Wat de wensen ook mogen zijn: spelenderwijs – en natuurlijk met behulp van dit boek – zullen er steeds meer nieuwe functies ontdekt worden waarmee RAW-
opnamen
stapsgewijs naar een hoger niveau gebracht kunnen worden.

In dit boek staan de belangrijkste functies en gereedschappen van Capture One Pro en leer je deze stapsgewijs te gebruiken, zoals het importeren- en exporteren van fotobestanden, het kiezen van de juiste kleurprofielen, het maken van kleurcorrecties, het retoucheren van oneffenheden, het verwijderen van beeldelementen en veel meer.

Dit boek behandelt de Nederlandse versie van Capture One Pro en is bijgewerkt voor versie 22. Bij het boek zit een gratis te downloaden addendum dat aanvullende informatie geeft en enkele updates behandelt.

Van dit boek is een webversie beschikbaar. Als je je registreert, krijg je gratis toegang, plus relevante extra’s.

Bob Timroff informeert al zijn leven lang mensen over internet. Hij publiceert in vakbladen, geeft lezingen, is werkzaam als docent en hij is een fervent Mac-bezitter.

Zo werkt Capture One Pro. Voor macOS & Windows - Bob Timroff
Pagina’s: 192
Prijs: € 29,99
Uitgever: Van Duuren
ISBN: 9789463562355

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: