Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Leica Q2 "Dawn" limited edition in samenwerking met Seal

de Leica Q2 “Dawn” limited edition, die ontworpen is door zanger, Grammy winnaar en fotograaf Seal.

De Leica Q2 “Dawn” limited edition is ontworpen door zanger, Grammy winnaar en fotograaf Seal. Deze speciale editie is een eerbetoon aan de soulvolle teksten van Seal’s nummers en de menselijke connectie in de fotografische kunst.

De Leica Q2 "Dawn" by Seal werpt een licht op het onderwerp van een foto en geeft tegelijkertijd een uniek perspectief op de kunstenaar achter de camera. De Leica Q2 “Dawn” is bekleed met een prachtige Japanse handgeweven stof die ervoor zorgt dat elk van de vijfhonderd camera’s uniek is.

Deze stof is geïnspireerd op de gouden gloed en de dans tussen licht en schaduw van zonsopkomst. Bij de gelimiteerde set kun je ook een exclusieve sjaal met Seal’s handgeschreven songteksten aanschaffen.

De details van de Leica Q2 "Dawn" by Seal limited edition

De Japanse term “komorebi” is de inspiratie achter de bekleding van deze speciale editie. Komorebi beschrijft de transparantie en het samenspel van licht wanneer zonlicht door het bladerdek valt. De bekleding, die vervaardigd is door het Japanse merk Hosoo, is een nieuwe mijlpaal in de kunst van het weven. Het innovatieve proces maakt gebruik van zwart draad (93% polyester) en goud gekleurd Japans papier (7% Washi).

Seal’s fotografie is in lijn met zijn muziek en schijnt een licht op de schoonheid en menselijkheid van een moment. Dit gevoel stond centraal in de esthetische filosofie van deze speciale editie.

De gelimiteerde sjaal die onderdeel uitmaakt van de Q2 “Dawn” set is ontworpen door multimedia kunstenares Annina Roescheisen, die de teksten van Seal interpreteerde door middel van gouden elementen op een zwarte achtergrond. Dit illustreert de impact van het licht dat door de duisternis heen komt. De sjaal is ontwikkeld door het fashion label rag & bone uit New York en geproduceerd in Italië.

De set komt met een unieke riem waar de handgeschreven songtekst op staat: ‘you became the light on the dark side of me’ uit Kiss from a Rose. Naast de unieke bekleding heeft de Q2 “Dawn” camera een zwart Leica logo, een gegraveerde handtekening van Seal en het editienummer. De camera wordt geïntroduceerd tijdens de opening van Seal’s foto-expositie in de Leica Store Gallery in Los Angeles.

Specificaties

De technische specificaties van de Leica Q2 “Dawn” zijn gelijk aan de reguliere Leica Q2. Deze heeft een 47.3 megapixel full-frame sensor en het lichtsterke Leica Summilux 28 f/1.7 ASPH. objectief met autofocus.

De sensor van de Leica Q2 biedt een dynamisch bereik van 14 stops (bij ISO 100) en een kleurendiepte van 14 bits. De camera kan in zowel DNG als JPEG-formaat fotograferen, biedt 4K videoresolutie bij 30 of 24 beelden per seconde (fps), Cinema 4K met 24 fps en full HD opnamen tot 120 fps.

Met de digitale zoomfunctie kunnen fotografen de brandpuntsafstand veranderen van 28mm (47.3 mp) naar 35mm (30 mp), 50mm (15 mp) en 75mm (7 mp). Dankzij de kwaliteit van het objectief zijn ook de opnamen die met een beeldhoek van 75mm gemaakt zijn nog vol detail en contrastrijk.

Prijs en beschikbaarheid

De Leica Q2 “Dawn” by Seal editie is gelimiteerd tot vijfhonderd stuks en zal exclusief verkrijgbaar zijn in de Leica Store Amsterdam en Leica Store Lisse vanaf deze week voor een adviesverkoopprijs van € 6.350,00 inclusief btw. De witte variant van de unieke sjaal zal daar ook te verkrijgen zijn.

Bron: Transcontinenta

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: