Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

De nieuwe Air 3 drone van DJI

De nieuwe Air 3 drone van DJI

De DJI Air 3, een nieuwe toevoeging aan de Air-serie met dubbele primaire camera's. De Air 3 is voorzien van een groothoekcamera en een 3x medium tele camera.

Met een groothoekcamera en een 3x medium tele camera stelt het gebruikers in staat om een goede compositie in hun opnames te krijgen. Daarnaast biedt het een middellange zoomafstand voor luchtfotografie. Deze allround drone levert zeer mooie beelden en prachtige opnames met beide camera's die 48MP foto's en 4K/60fps HDR video's vastleggen.

Met een maximale vliegtijd van 46 minuten, de omnidirectionele obstakeldetectie, het O4 HD Video Transmission System en vele andere functies, helpt de Air 3 de gebruikers om luchtfotografie nog gemakkelijker te maken.

De DJI Air 3 is het eerste model in de Air-serie met een dual-primary camerasysteem. Het bevat een 1/1,3-inch CMOS groothoekcamera en een 1/1,3-inch CMOS 3x medium tele camera in een compacte ruimte. De twee camera's hebben dezelfde sensorgrootte maar verschillende zoomlengtes, wat resulteert in een consistentere beeldkwaliteit.

Met de groothoekcamera kunnen landschappen nog beter worden vastgelegd. De camera heeft een pixelgrootte van 2,4 μm, een formaatequivalent van 24 mm en een diafragma van F1.7. De 3x medium tele camera heeft een pixelgrootte van 2,4 µm, een formaatequivalent van 70 mm en een diafragma van F2,8.

De 3x medium tele camera kan 3x optische zoom bereiken en zorgt daarnaast voor een krachtig gevoel van ruimtelijke compositie. Dit biedt de mogelijkheid voor een uniek perspectief, waarbij de gebruiker of iemand anders als het onderwerp van luchtfotografie kan worden gepresenteerd. Met mensen in beeld biedt luchtfotografie nu meer diverse mogelijkheden.

Piloten kunnen de brede FOV van de groothoekcamera gebruiken om het hele landschap te omarmen. Daarnaast kunnen ze overschakelen naar de 3x medium tele camera om het onderwerp als een opvallend focuspunt vast te leggen, waarbij het landschap voor en achter het onderwerp schijnbaar binnen handbereik ligt.

Beide camera's bieden 48MP foto's, niet alleen om natuurgetrouwe details te leveren, maar ook om post-cropping te ondersteunen voor eenvoudige secundaire samenstelling.

Langere vliegtijd, eenvoudig op te laden
In vergelijking met zijn voorganger in de Air-serie heeft de DJI Air 3 een 48% langere maximale vliegtijd, tot wel 46 minuten. Hierdoor kunnen piloten met meer gemoedsrust de beste positie vinden en de compositie aanpassen gedurende één enkele vlucht.

De nieuwe acculaadhub heeft een energieaccumulatiefunctie. Gebruikers kunnen de functieknop ingedrukt houden om het resterende vermogen van meerdere accu's over te dragen naar de accu met het hoogste resterende vermogen.

Deze functie biedt piloten de vrijheid en flexibiliteit om optimaal gebruik te maken van hun vlucht. Bijvoorbeeld tijdens het wandelen in de bergen of fietsen in het bos, waar oplaadmogelijkheden beperkt zijn.

Veilig opstijgen en landen met Omnidirectionele obstakeldetectie
De DJI Air 3 is de eerste drone in de Air-serie met omnidirectionele obstakeldetectie. Deze functie maakt een uitgebreid omgevingsbewustzijn mogelijk, waardoor de drone in staat is obstakels in alle richtingen te detecteren. Aan de voor- en achterkant is de drone uitgerust met fisheye lenzen voor detectie van obstakels in voorwaartse, achterwaartse, linker-, rechter- en opwaartse richting. De onderkant is uitgerust met binoculaire lenzen en een 3D TOF, voor een krachtige omnidirectionele obstakeldetectie.

Wanneer een obstakel wordt gedetecteerd, kan de DJI Air 3 actief obstakels te vermijden en soepel omzeilen, wat resulteert in ononderbroken opnames voor een sterk verbeterde vliegervaring. Ook beginners in luchtfotografie kunnen met vertrouwen vliegen en meer creatieve ideeën uitwerken. De ActiveTrack functie geeft de piloot meer vrijheid en werkt samen met Advanced RTH om volledig automatisch te vliegen en zorgeloos terug te keren naar het startpunt.

In de single shot-modus gebruikt de DJI Air 3 standaard SmartPhoto 3.0. Deze kan automatisch kiezen tussen HDR, hyperlight en scèneherkenning op basis van het scenario voor betere beeldresultaten.

In HDR DNG-indeling kan de camera een groter dynamisch bereik opnemen met ingebouwde contrastverbetering. Het beeldbestand kan een kwaliteit van JPG-niveau bereiken in nabewerkingssoftware, waardoor nabewerking minder moeite kost.

Prijs en beschikbaarheid
De DJI Air 3 is vanaf vandaag te bestellen in de volgende uitvoeringen:

DJI Air 3 (DJI RC-N2) voor de verkoopprijs van € 1.099,=
DJI Air 3 Fly More Combo (DJI RC-N2) voor de verkoopprijs van € 1.349,=
DJI Air 3 Fly More Combo (DJI RC 2) voor de verkoopprijs van € 1.549,=

Meer informatie over alle nieuwe functies, accessoires en mogelijkheden zijn te vinden op www.dji.com/nl/air-3.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: