Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

De beste vogelgebieden van Nederland

De mooiste fotolocaties 7 - De beste vogelgebieden van Nederland

Nederland is een vogelland bij uitstek. Dat komt door de bonte afwisseling in landschappen: van kust tot bos en van veenweide tot heide. Overal kom je vogels tegen, maar wat zijn nu de beste plekken om vogels te kijken en te fotograferen? Waar vind je nu die ene soort dat al zo lang op je wensenlijstje staat? Dit boek geeft je antwoord op deze vragen en veel meer.

Hoe je vogels het best kunt fotograferen, lees je in het Handboek vogelfotografie. Naast kennis van de fotografische technieken zijn er nog twee belangrijke aspecten die bepalend zijn voor het succes bij het fotograferen van vogels: soortenkennis en locatiekennis.

Dat laatste is nog niet zo eenvoudig, want daar gaat veel tijd in zitten. Tijd die niet alleen maar resulteert in successen, maar ook in veel teleurstellingen. Soms blijkt een gebied met veel potentie toch wat weerbarstiger of laten bepaalde gewenste soorten zich moeilijk zien.

Tientallen vogelfotografen hebben hun onuitputtelijke kennis in dit boek willen bundelen om jou op weg te helpen. De auteurs nemen je mee naar hun favoriete gebieden. Door hun ervaring kunnen zij precies vertellen waar je naar toe moet voor die ene soort vogels, in welke periode van het jaar en onder welke omstandigheden je de beste kansen krijgt.

Vogels blijven echter vogels en zijn vrij om te bewegen. Een weiland dat net te vroeg gemaaid wordt, een ven dat droogvalt door langdurige droogte of harde wind kunnen ervoor zorgen dat vogels zich niet of op een net andere plek laten zien.

• 170 gebieden en 600 locaties in detail beschreven.
• Voor het fotograferen én kijken van vogels.
• Geschreven en samengesteld door veertig lokale vogelaars en vogelfotografen.
• Gedetailleerde kaartjes met exacte locaties.
• Meer dan 1500 inspirerende foto’s.
• Met vermelding van de beste momenten van de dag, maanden van het jaar en ideale weersomstandigheden, inclusief toegankelijkheid, parkeerplaatsen en ID’s van waarneming.nl.
• Overzicht van alle openbaar toegankelijke vogelkijkhutten en -schermen.
• Ontelbare praktische tips.

De mooiste fotolocaties 7 - De beste vogelgebieden van Nederland
Aantal pagina’s: 368
Prijs: € 44,90
Uitgever: Pixfactory
ISBN: 9789079588411

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: