Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Vogels - Tim Flach

From Birds by Tim Flach copyright Tim Flach_p132-33_Atlantic Puffin
foto: © Tim Flach - afbeelding uit Vogels van Tim Flach, p132-33 Atlantic Puffin

Fotograaf Tim Flach legde zo’n hondervijftig vogelsoorten vast op de gevoelige plaat en maakte daarmee een uniek en spectaculair fotoboek dat een indrukwekkend beeld geeft van onze gevleugelde vrienden. Om de aandacht te richten op de details, de morfologische diversiteit beter duidelijk te maken en het gevoel van medeleven te versterken, is de achtergrond op alle foto's vlak gehouden.

Paradijsvogels, papegaaien en pauwen. Kolibries, kraanvogels en kraaien. Vogels van over de hele wereld... zo mooi heb je ze nog niet eerder gezien.

Deze fotograaf slaagt er als geen ander in om het karakter en gedrag van een dier te vangen in zijn kunstzinnige beelden. Veren in alle kleuren van de regenboog, bijna doorzichtige eieren en de onderzoekende, indringende blik van een flamingo of een rode kardinaal (de angry bird van het omslag): dit boek is een ode aan alles wat veren heeft en een feest voor het oog. Voor alle vogelaars en liefhebbers van (natuur)fotografie.

Flach heeft zich laten inspireren door oude meesters als Rembrandt en Turner. Hij ging het belang inzien van schitterende technieken als clair-obscur en lichtval met in zijn achterhoofd het werk van 19e-eeuwse vogeltekenaars.

Met dit fotoboek wil de fotograaf niet alleen duidelijk maken hoe bijzonder vogels zijn, maar ook medeleven oproepen zodat steeds meer mensen zich zullen inzetten voor de bescherming en het behoud van vogels.

Tim Flach (1958, Londen) staat bekend om zijn portretten van dieren en heeft een interesse in de manier waarop mensen dieren zien en hun betekenis vormgeven, terwijl hij de rol van beelden bij het bevorderen van een emotionele band onderzoekt. Zijn werk brengt de complexiteit van het dierenrijk tot leven en omvat een breed scala aan soorten, verenigd door een onderscheidende stilering die een interesse weerspiegelt in hoe we mensen beter kunnen verbinden met de natuurlijke wereld.

foto: © Tim Flach - afbeelding uit Vogels van Tim Flach, p90-91 Nicobar Pigeon

Hij maakte verschillende boeken en won diverse prijzen met zijn werk, waaronder drie Cannes Lions. Zijn werk wordt tentoongesteld in musea en galeries wereldwijd. Tim woont met zijn vrouw en zoon in Londen.

Hij heeft vijf boeken gepubliceerd: Endangered (2017), Evolution (2013), More than Human, (2012), Dogs Gods (2010) en Equus (2008).

Professor Richard Plum, een toonaangevende evolutionair ornitholoog en internationaal bekende expert op het gebied van veren, heeft de inleidingen bij de verschillende delen geschreven. Met zijn kennis en benadering weet hij als geen ander duidelijk te maken waarom vogels zulke unieke verenkleden, kleuren en vormen hebben.

Vogels - Tim Flach
Pagina's: 336
Prijs: € 59,99
Uitgever: Fontaine Uitgevers
ISBN: 9789464040678

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: