Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Fotografie - in het juiste perspectief

Fotografie - in het juiste perspectief, Juliet Hacking

Dit rijk geïllustreerde fotografieboek voert je langs 's werelds meest iconische foto's die onze voorstelling van onszelf en de wereld om ons heen in belangrijke mate hebben bepaald.

In chronologische volgorde beschrijft dit boek de evolutie van fotografie als creatief medium, van periode tot periode, waarbij gedetailleerde tijdlijnen informatie bieden over de historische en culturele achtergrond. Het bespreekt ook de fotografen die elk fotografisch genre het best vertegenwoordigen, met een diepgaande analyse van hun werk.

coverfoto van fotoboek Fotografie in het juiste perspectief

Een compleet overzicht van de belangrijkste foto's, fotografen en stromingen uit de geschiedenis van de fotografie.

Juliet Hacking is sinds 2006 programmadirecteur van de MA-opleiding fotografie (hedendaagse en historische fotografie) aan het Sotheby’s Institute of Art, Londen. Daarvoor stond ze drie jaar aan het hoofd van de fotoafdeling van Sotheby’s in Londen.

Ze behaalde haar BA, MA en PhD aan het Courtauld Institute of Art, Londen. Haar proefschrift had de titel: Photography Personified: Art and Identity in British Photography 1857–1869. Hacking trad op als gastdocent aan de Universiteit van Derby, Reading en het Courtauld Institute. Voor de National Portrait Gallery in Londen stelde ze de tentoonstelling Princes of Victorian Bohemia: Photographs by David Wilkie Winfield samen.

Fotografie - in het juiste perspectief - Juliet Hacking
Pagina’s: 576
Prijs: € 22,90
Uitgever: Taschen/Librero

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: