Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Bewuster en beter fotograferen met een Canon EOS 1200D, EOS 100D & EOS 700D

Een digitale spiegelreflexcamera als de EOS 1200D, de EOS 100D of de EOS 700D laat zijn kwaliteiten pas zien op het moment dat u het heft zelf in handen neemt en volledige controle hebt over zaken als sluitertijd, diafragma en gevoeligheid, maar ook over bijvoorbeeld scherpstelpunt en witbalans.

coverfoto Bewuster en beter fotograferen met een Canon EOS 1200D, EOS 100D & EOS 700D - Pieter Dhaeze, isbn 9789059407480

Regelmatig worden we door de fabrikanten van digitale spiegelreflexcamera's (DSLR) getrakteerd op nieuwe modellen. Ze zijn elke keer net weer een beetje anders en net weer iets beter. De basis van fotografie - licht, kleur en scherpte - blijft het fundament waarop alle technologie berust.

De opzet van dit boek is om de dynamiek van de cameratechniek te combineren met het statische fundament van de fotografie en dat te laten aansluiten op de praktische behoeften van de gebruiker.

In dit boek leert u – naast de algemene basis van fotografie – de specifieke mogelijkheden, bediening en prestaties van de Canon EOS 1200D, EOS 100D of EOS 700D ten volle te benutten.

Deze uitgave is dus geen uitgebreide standaardhandleiding, die u alleen de functie van een knopje of menuoptie vertelt, maar vooral een boek dat ingaat op de achterliggende principes en uitlegt wanneer u deze moet toepassen. Zo leert u geen kunstjes, maar vergaart u kennis en kunt u elke fotogelegenheid tot een goed einde brengen. En met een Canon EOS-camera als gereedschap zal dat zeker lukken.

Tevens zijn twee hoofdstukken opgenomen over beeldbewerking en compositie en gaat het boek dieper in op het werken met RAW, de keuze van de juiste lens en het onderwerp flitsen.

In dit boek worden drie EOS-camera's besproken: de EOS 1200D, EOS 1000D en EOS 700D. Maar de informatie is in negen van de tien gevallen ook van toepassing op hun voorgangers, de EOS 1100D, EOS 600D en EOS 650D. De werking van deze drie EOS-camera's komt sterk overeen, maar er zijn ook wezenlijke verschillen, die uitgebreid aan de orde komen.

De auteur

Pieter Dhaeze is zelfstandig vormgever en fotograaf. Hij publiceert zijn praktische kennis en ervaringen via educatieve artikelen in diverse landelijke tijdschriften en op websites. Ook geeft hij trainingen en workshops in zijn studio of op locatie en op aanvraag lezingen in boekhandels en bij bedrijven. 

Bewuster en beter fotograferen met een Canon EOS 1200D, EOS 100D & EOS 700D - Pieter Dhaeze
Pagina’s: 296
Prijs: € 32,50
Uitgever: Van Duuren
ISBN: 9789059407480

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: