Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Naomi Campbell. Updated Edition

Naomi Campbell. Updated Edition, isbn 9783836563529, portret
foto: © Taschen - Naomi Campbell. Updated Edition

Naomi Campbell bekend als supermodel, ondernemer, activist en provocateur heeft sinds haar tienerjaren de wereld verblind met haar uiterlijk, haar kracht en haar onstuitbare geest. Ze was het eerste zwarte model dat de cover van het Franse Vogue en TIME magazine sierde, ze was het gezicht van honderden tijdschriftomslagen, talloze editorials en reclamecampagnes, en een favoriet onderwerp voor een aantal van de beste fotografen van de jaren '80, '90, en vandaag.

Dit boek, dat oorspronkelijk gepubliceerd was als een gesigneerde Collector’s Edition van slechts 1000 exemplaren, toont een verzameling van het allerbeste uit Campbell's portfolio in een bijgewerkte onbeperkte XL-editie.

foto: © Taschen - Naomi Campbell. Updated Edition
foto: © Taschen - Naomi Campbell. Updated Edition

Het bevat foto's van onder meer Mert Alas en Marcus Piggott, Richard Avedon, Anton Corbijn, Steven Meisel, Helmut Newton, Herb Ritts, Paolo Roversi, Ellen von Unwerth en Bruce Weber, en bevat onvergetelijke shoots zoals Peter Lindberghs serie van Naomi dansend als Josephine Baker op het strand voor de Italiaanse Vogue, en Jean-Paul Goude's compositie van het model aan het racen tegen een cheetah voor de Amerikaanse Harper's Bazaar.

Het allerbeste van Naomi Campbell in een bijgewerkte tweedelige portfolio

Naast tijdschriftomslagen, advertenties, videofoto's en meer bevat de collectie ook teksten die Naomi exclusief voor deze publicatie heeft geschreven. Naomi vertelt over haar jeugd; het begin van haar modellencarrière; het werken met de grootste modeontwerpers, waaronder Azzedine Alaïa, John Galliano, Marc Jacobs, Karl Lagerfeld, Gianni Versace; en haar snelle opkomst tot superster.

Fotograafbiografieën en een geïllustreerde bijlage zijn ook inbegrepen.

De ondertekende Collector’s Edition is nu dus beschikbaar in een onbeperkte en bijgewerkte XL-editie.

foto: © Taschen - Naomi Campbell. Updated Edition
foto: © Taschen - Naomi Campbell. Updated Edition

Grafisch ontwerper Josh Baker redigeert en ontwerpt boeken voor TASCHEN sinds 2005. Zijn samenwerkingen omvatten onder meer gesigneerde limited editions van David Bowie, Naomi Campbell, Dennis Hopper, Norman Mailer en Tom Wolfe, evenals populaire popcultuurtitels zoals Matthew Weiner. Mad Men en de met een Eisner Award bekroonde 75 jaar DC Comics.

Naomi Campbell. Updated Edition - Josh Baker
Pagina's: 522
Prijs: € 95,99
Uitgever: Taschen
ISBN: 9783836563529

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: