Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Steve McCurry schenkt foto’s aan Museum Helmond

Als dank voor de prettige samenwerking heeft de Amerikaanse fotograaf Steve McCurry drie foto’s geschonken aan Museum Helmond. De foto’s die samen met 135 andere groot formaat kleurenfoto’s nog te zien zijn t/m 10 september in de Kunsthal in de tentoonstelling Photographs from the east, zijn een aanwinst voor de collectie Mens en Werk.

De drie foto’s die McCurry onlangs schonk aan het museum, waaronder het kleurrijke portret van een steenkolenmijnwerker uit Pul-i-Kumri (Afghanistan) en vissers op stelten aan de zuidkust van Sri Lanka, zijn een welkome aanvulling op de werken uit de museumcollectie Mens en Werk. 

foto: © Steve McCurry - Fishermen, Weligama, South Coast, Sri Lanka, 1995
foto: © Steve McCurry - Fishermen, Weligama, South Coast, Sri Lanka, 1995

Deze internationale kunst rondom het thema van de werkende mens wordt gekenmerkt door onder meer indringende beelden van werkomstandigheden, sociale strijd, stadsbeelden en landschappen.

McCurry is wereldberoemd geworden met het indringende portret van het Afghaanse meisje met de groene ogen, dat in 1985 op de cover van National Geographic verscheen. Dit portret is nog t/m 10 september te zien in de Kunsthal, te midden van 137 groot formaat kleurenfoto’s uit de periode 1979-2016 waarvan het merendeel is gemaakt in India en Afghanistan. 

McCurry (VS, 1950) onderscheidt zich door zijn persoonlijke benadering van mensen. Telkens weer weet hij tijdens zijn reizen de lokale kleurenpracht en lichtval te vangen. In India leerde hij te kijken en wachten op het juiste moment: “If you wait, people forget your camera and the soul will drift up into view.” 

Meer informatie over de tentoonstellingen van Museum Helmond vind je op www.museumhelmond.nl.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: