Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

De nieuwe Sony Alpha 7RV

Sony Alpha 7RV: Revolutionaire autofocus technologie met baanbrekende AI- processor

De Sony Alpha 7RV is de nieuwste camera van de 7R-serie in de Alpha-reeks van spiegelloze camera's met verwisselbare lens.

De nieuwe Alpha 7RV biedt resolutie van 61 MP, verfijnde 8K-videomogelijkheden en effectieve 8-stops beeldstabilisatie. Daarnaast is de Alpha 7RV uitgerust met een nieuw kantelbaar en uitklapbaar display, transmissie functies op hoge snelheid, betere bediening en een soepele workflowintegratie. Sony’s nieuwste camera is ideaal voor professionals die behoefte hebben aan een eersteklas camera met hoge resolutie.

Hoge resolutie

De nieuwste BIONZ XR-processor en een 35 mm full-frame Exmor-R CMOS-back illuminated beeldsensor met circa 61 effectieve megapixels leggen alle details vast. Deze BIONZ XR-processor zorgt ervoor dat potentie van de sensor volledig wordt benut. Zo zijn lowlight prestaties van de camera verbeterd met een bereik van ISO 100 tot ISO 32000 voor zowel fotografie als videografie, met een breed dynamisch bereik van 15-stops voor fotografie.

Beeldstabilisatie
Het beeldstabilisatiesysteem van de Alpha 7RV is sterk verbeterd. Deze nieuwe camera beschikt nu over een bijzonder nauwkeurige stabilisatie-eenheid, geavanceerde gyrosensoren en geoptimaliseerde beeldstabilisatie-algoritmes.

Afgezien van 8-stops stabilisatie voor fotografie, biedt het nieuwe stabilisatiealgoritme een nauwkeurige detectie en controle tot op het niveau van een enkele pixel. Zo kunnen fotografen optimaal profiteren van de potentie van de 61 MP sensor en de kleinste details weergeven.

foto: © Albert Dros - Forest Madeira

Pixel Shift Multi Shooting
Sony’s nieuwste camera biedt ook verbeterde Pixel Shift Multi Shooting, waarbij geprofiteerd wordt van de precieze, interne beeldstabilisatiecontrole. Pixel Shift Multi Shooting legt meerdere beelden vast die vervolgens op een computer worden samengesteld voor een beeld met een resolutie van 240,8 miljoen pixels (19.008 x 12.672 pixels).

ideaal voor professionals die behoefte hebben aan een eersteklas camera met hoge resolutie


De Alpha 7RV ondersteunt daarnaast een nauwkeurige en veelzijdige flitsbediening voor extra creatieve flexibiliteit. Bovendien onderdrukt de Alpha 7RV bij moeilijke lichtomstandigheden op effectieve wijze het flikkeren van kunstmatig licht voor foto en video.

Filmische funties

Sony’s nieuwste camera biedt 8K 24/25p-video, 4K-video oversampled van 6,2K zonder pixel-binning, een efficiënte MPEG-H HEVC/H.265-codec, intra-opnamen, 10-bit 4:2:2-opnamen en nog veel meer voor een hoge beeldkwaliteit en flexibele nabewerking. Ook biedt de camera verbeterde objectherkenning voor een ongekende betrouwbaarheid bij real-time tracking, breathing compensation en de mogelijkheid om metadata van de camera te gebruiken voor nabewerking.

foto: © Albert Dros - Seascape Madeira

Naast beeldstabilisatie in de body met Active modus, is de Alpha 7RV compatibel met een selectie van lenzen met ingebouwde beeldstabilisatie voor een nog stabieler opnamekader en vloeiende opnamen.

Bedienbaarheid en betrouwbaarheid

De Alpha 7RV is uitgerust met een nieuw kantelbaar en uitklapbaar LCD-scherm. Hiermee wordt het gemak van een kantelbare monitor gecombineerd met de flexibiliteit van een uitlapbare monitor. Daarnaast kent dit scherm een elektronische beeldzoeker met 9,44 miljoen pixels. De Alpha 7RV omvat ook twee CFxpress Type A/SDXC-compatibele mediasleuven, een gloednieuw menusysteem met touchscreen en een groot aantal aanpasbare functies.

Professionals kunnen dankzij de Alpha 7RV bovendien hun workflow optimaliseren met een bijgewerkte connectiviteit. Gegevens kunnen op hoge snelheid worden overgezet via wifi (802.11ac) 2x2 MIMO of een bekabelde SuperSpeed USB 10Gbps-verbinding via een USB-C-poort. Naast efficiënte opnamen op afstand en transfers van foto- en videobestanden, ondersteunen nieuwe USB-streamingfuncties UVC/UACstreaming vanaf de camera in 4K (QFHD) met audio.

De Alpha 7RV heeft een verbeterde warmteafvoer voor een lange opnameduur, een vernieuwd stof- en vochtwerend design, een duurzame behuizing van magnesiumlegering.

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe Alpha 7RV zal vanaf november verkrijgbaar zijn in de Benelux bij een groot aantal erkende Sony dealers voor €4.500,=.

Kit Sony A7R V + 24mm f/1.4 GM

Kit Sony A7R V + 50mm f/1.2 GM

Kit Sony A7R V + 24-70mm f/2.8 GM II

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: