Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Handboek Macrofotografie, tweede editie

Handboek Macrofotografie, tweede editie - Pieter Dhaeze

Bloemen, planten en paddestoelen en natuurlijk insecten, spinnen en andere kruipende en vliegende wezentjes zijn bij uitstek geliefde modellen voor de macro- en close-upfotograaf. Maar ook andere onderwerpen lenen zich uitstekend voor fotografie van dichtbij: sieraden, producten, druppels, techniek en voeding.

Het welslagen van macro- en close-upfoto’s is net als andere disciplines in de fotografie afhankelijk van vier hoofdfactoren: gereedschap, kennis, vaardigheid en creativiteit/inspiratie. Deze vier aspecten vormen de basis van dit boek en komen uitgebreid aan de orde.

Handboek Macrofotografie, tweede editie - Pieter Dhaeze, isbn 9789463561693

Welke lens heb ik nodig? Wat is scherptediepte? Wat zijn de belangrijkste instellingen? Hoe kader ik een aantrekkelijk beeld? Op al deze vragen krijg je antwoord in deze uitgave door middel van heldere tekst en duidelijke illustraties en voor de nodige inspiratie is het boek gelardeerd met mooie macro- en close-upfoto’s.

Ter afsluiting wordt de theorie aangevuld met vier prachtige portfolio’s. Huub de Waard laat je kennis maken met alle facetten – letterlijk – van microfotografie. Johan van de Watering laat in het veld zijn meesterlijke kijk op compositie en natuurlijk licht zien. Leon Baas bevriest zijn kruipende en vliegende modellen met flitslicht tot sprookjesachtige beelden. Tot slot onthult Ivo Freriks enkele geheimen met betrekking tot focus stacking.

Handig om te weten: van dit boek is een webversie beschikbaar. Als u zich registreert, krijgt u gratis toegang, plus relevante extra’s.

De auteur

Pieter Dhaeze is zelfstandig vormgever en fotograaf. Hij publiceert zijn praktische kennis en ervaringen via educatieve artikelen in diverse landelijke tijdschriften en op websites. Ook geeft hij trainingen en workshops in zijn studio of op locatie en op aanvraag lezingen in boekhandels en bij bedrijven.

Handboek Macrofotografie - Pieter Dhaeze
Pagina’s: 200
Prijs: € 38,99
Uitgever: Van Duuren Media

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: