Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Sony Alpha 7C R en Sony Alpha 7C II

Sony Alpha 7C R en Sony Alpha 7C II

Sony brengt twee nieuwe Alpha 7C-serie camera's uit: de Alpha 7C R met 61MP hoge-resolutiesensor en de Alpha 7C II met de nieuwste foto- en videoprestaties.

De Alpha 7C II heeft een full-frame beeldsensor van ongeveer 33 megapixels. Deze camera heeft de laatste technologie voor zowel foto's als video's, maar is nog steeds klein en licht. De α7C II is ongeveer 12 cm breed x 7 cm hoog x 6 cm diep en weegt ongeveer 513 gram. Dit is de tweede generatie van de eerdere α7C, en is perfect voor bijvoorbeeld reisfoto's vanwege zijn compacte grootte.

foto: ©Sven Geerde (@utrechtalive) - shot on the Alpha 7C II

De Alpha 7C R is de nieuwste compacte full-frame Sony camera met verwisselbare lens die beschikt over hoge resolutie en rijke gradatieprestaties door middel van een beeldsensor met circa 61 effectieve megapixels. Deze camera deelt technologie met de Alpha 7R V en is qua afmeting en gewicht gelijk aan de Alpha 7C II. Dankzij de hoge beeldkwaliteit is hij ideaal voor diverse fotografie, zoals portret-, wildlife- en landschapsfotografie.

Zowel de Alpha 7C II als de Alpha 7C R zijn uitgerust met dezelfde AI-technologie en BIONZ XR-processors als in Sony's recentelijk gelanceerde camera's (Alpha 7R V en Alpha 6700). Met de op AI-gebaseerde real-time tracking autofocus is de nauwkeurigheid van de objectherkenning van deze camera ook verbeterd. De 5-assige in-body beeldstabilisatie biedt een 7-stops voordeel bij het vastleggen van foto's.

Kenmerken Alpha 7C II

  • Full-frame back-illuminated Exmor R CMOS beeldsensor met circa 33 effectieve megapixels en de nieuwste BIONZ XR processor voor hoge beeldprestaties voor zowel foto als video.
  • 22% lichter en tot 45% minder groot vergeleken met de Alpha 7 IV
  • De standaard ISO gevoeligheid loopt van 100 tot 51200 voor zowel foto als video (uitgebreide ISO 50 tot 204800 voor foto's), waardoor opnamen met een hoge lichtgevoeligheid en minimale ruis mogelijk zijn.

Kenmerken Alpha 7C R

  • Full-frame back-side illuminated Exmor R CMOS-sensor met circa 61 effectieve megapixels en de nieuwste BIONZ XR processor voor beeldprestaties met een hoge resolutie en hoge definitie.
  • Ongeveer 29% lichter en 53% minder groot vergeleken met de Alpha 7R V.
  • Standaard ISO-gevoeligheid loopt van 100 tot 32000 voor zowel foto als video (uitgebreide ISO 50 tot 102400 voor foto's).
  • 7.0-stops optische 5-assige in-body beeldstabilisatie, waardoor zelfs lichte onscherpte op pixelniveau wordt gedetecteerd en gecorrigeerd.
  • Pixel Shift Multi Shooting die meerdere beelden opneemt en deze op een computer samenvoegt om een beeld met een nog hogere resolutie te creëren.
  • In combinatie met de gripuitbreiding GP-X2 die bij de Alpha 7C R wordt geleverd, ligt de camera nog beter in de hand en kun je comfortabel en stabiel fotograferen.

Beide modellen zijn eenvoudig te gebruiken en gemakkelijk mee te nemen. ​Uitgerust met dezelfde AI-chip als de α7R V, herkennen beide camera’s dankzij Real-time Recognition AF onderwerpen met grote nauwkeurigheid. ​Beide camera’s beschikken over intuïtieve bediening met het nieuwste touch-menu, en zijn uitgerust met een vari-angle LCD-scherm. Voor de camerabehuizing van de nieuwe α7C II en α7C R worden gerecyclede materialen gebruikt

​Met de Alpha 7C II en Alpha 7C R kan oversampling van respectievelijk 7K en 6K gebruikt worden om hoogwaardige 4K-video’s te schieten.

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe Alpha 7C II body is vanaf september 2023 verkrijgbaar in zilver en zwart bij diverse erkende Sony-dealers voor €2.400,-, en met 28-60 mm objectief voor €2.700,-. De nieuwe Alpha 7C R (body) is verkrijgbaar in zilver en zwart bij diverse erkende Sony-dealers voor €3.700,-.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: