Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Sony α7 IV full-frame 33-megapixel camera

Sony a7 IV - Albert Dros - boslandschap met camera op statief met boslandschap op display
foto: © Albert Dros met Sony a7 IV

De nieuwe Sony α7 IV full-frame camera (model ILCE-7M4) is uitgerust is met een back-illuminated Exmor R CMOS-beeldsensor met een resolutie van 33 MP en een ruim ISO-gevoeligheidsbereik. Alle innovaties op het gebied van beeldsensoren komen samen in deze camera. De α7 IV biedt verschillende nieuwe functies waaronder aansturing van de camera op afstand.

Het is een camera voor de professional, maar ook voor de hobbyist; van fotografen, videografen tot multimediamakers en andere beeldprofessionals.

Natuurfotograaf Gustav Kiburg heeft de Sony Alpha 7 IV onlangs getest op het Duitse eiland Helgoland. Hier broedt onder andere de Jan-van-gent en het eiland is een belangrijke tussenstop voor vogels die weer naar het zuiden trekken. In onderstaande video laat Gustav zien dat hij onder alle omstandigheden kan fotograferen met de Alpha 7 IV en de bijzondere Eye AF functies voor vogels.

Landschapsfotograaf Albert Dros mocht eveneens de camera uitproberen: “De A7 IV voelde voor mij gelijk goed door zijn nieuwe stevigere body. Alles is verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Voor mij vooral belangrijk: de nieuwe 33 Megapixel sensor met het goede Dynamische Bereik en goede hogere ISO prestaties. Dit in combinatie met de optische beeldkwaliteit van de G-Master-lenzen maken De A7 IV voor mij simpelweg de beste allround camera.", aldus Albert Dros, Sony Imaging Ambassador.

Dankzij de hoge resolutie is de camera in staat tot soepele overgangen en scherpe details en texturen van een object. Het dynamische bereik van 15 stops garandeert een breed expressief bereik en de Creative Look-instellingen helpen om snel originele looks voor foto en video te creëren.

Albert Dros boslandschap met Sony a7 IV
foto: © Albert Dros met Sony a7 IV

De nieuwe α7 IV systeemcamera is uitgerust met Real-Time Tracking en heeft 759 fasedetectie AF punten. Dit AF-systeem dekt ongeveer 94% van het frame, waardoor een betrouwbare scherpstelling en tracking mogelijk is zelfs bij snelle bewegende objecten.

Real-Time Eye AF kan nu voor het eerst de ogen van vogels en dieren volgen voor foto's en films. Dit was voorheen enkel mogelijk voor het menselijk oog. De detectienauwkeurigheid voor het menselijk gezicht en ogen is ook ongeveer 30% verbeterd vergeleken met Alpha 7 III.

De camera kan filmbeelden van hoge kwaliteit produceren en maximale flexibiliteit in kleurgradatie. Voor de eerste keer in de Alpha-serie is de nieuwe camera voorzien van ‘Breathing Compensation’ om focusademhaling tegen te gaan en een consistente kijkhoek te garanderen wanneer de focus verandert. Deze functie kan in- en uitgeschakeld worden.

De nieuwe camera biedt diepte en kleurensampling voor natuurlijke overgangen, intraframecodering voor efficiëntere bewerkingsworkflows en een dubbele compressie-efficiëntie.

De α7 IV is een systeemfoto- en filmcamera met veel bedieningsgemak en betrouwbaarheid. Zo kan eenvoudig geschakeld worden tussen foto en film via de nieuwe menu-interface.

De gebruiker kan snel speciale instellingen selecteren en wisselen tussen de functies. Het beeldstabilisatiesysteem van de α7 IV is afgestemd op de 33 MP sensor en is in staat met 5,5 stops te compenseren.

foto: © Maciej Suwalowski - Sony a7 IV

De OLED Quad-VGA-viewfinder biedt met 3,68 miljoen punten een 1,6 keer betere resolutie dan de viewfinder van de Alpha 7 III. De gebruiker kan profiteren van de verbeterde live-view beeldkwaliteit die valse kleuren minimaliseert en de resolutie verbetert.

Dankzij het nieuwe design van de camera kunnen videografen meer dan een uur continu 4K 60p 10-bits 4:2:2 video's opnemen. Gebruikers kunnen zowel het kantelbare LCD-aanraakscherm aan de achterkant van de camera gebruiken (3.0-inch - ong. 1,03 miljoen dots) als de REC-knop aan de bovenkant van de camera.

De behuizing van de α7 IV is gemaakt van magnesiumlegering voor maximale stevigheid en minimaal gewicht. De vernieuwde structuur en lensafsluitknop zorgen daarnaast voor betere stof- en vochtbestendigheid.

De nieuwe Sony α7 IV is vanaf december 2021 beschikbaar in de Benelux voor € 2.800,= (body only).

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: