Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Sebastião Salgado. Amazônia

Sebastião Salgado. Amazônia, coverfoto ISBN 9783836585101

Zes jaar lang reisde Sebastião Salgado door de Braziliaanse Amazone en fotografeerde hij de ongeëvenaarde schoonheid van deze buitengewone regio: het regenwoud, de rivieren, de bergen, de mensen die daar wonen.

In het voorwoord van het boek schrijft Salgado: “Voor mij is het de laatste grens, een eigen mysterieus universum, waar de immense kracht van de natuur als nergens anders op aarde kan worden gevoeld. Het bos dat zich uitstrekt tot in het oneindige beslaat een tiende van alle levende planten- en diersoorten, het is 's werelds grootste afzonderlijke natuurlijke laboratorium."

Sebastião Salgado. Amazônia, ISBN 9783836585101, fotoboek ligt open met landschapsfoto's

Salgado bezocht een tiental inheemse stammen die bestaan in kleine gemeenschappen verspreid over het grootste tropische regenwoud ter wereld. Hij documenteerde het dagelijkse leven van de Yanomami, de Asháninka, de Yawanawá, de Suruwahá, de Zo'é, de Kuikuro, de Waurá, de Kamayurá, de Korubo, de Marubo, de Awá en de Macuxi - hun warme familiebanden, hun jagen en vissen, de manier waarop ze maaltijden bereiden en delen, hun geweldige talent om hun gezichten en lichamen te beschilderen, de betekenis van hun sjamanen, en hun dansen en rituelen.

Sebastião Salgado heeft dit boek opgedragen aan de inheemse volkeren van het Amazonegebied van Brazilië: “Mijn wens, met heel mijn hart, met al mijn energie, met alle passie die ik bezit, is dat dit boek over vijftig jaar geen verslag is van een verloren wereld. Amazonië moet voortleven.”

Sebastião Salgado. Amazônia, ISBN 9783836585101, fotoboek ligt open met foto's van stammen

Sebastião Salgado begon zijn carrière als professionele fotograaf in Parijs in 1973 en werkte vervolgens samen met de fotobureaus Sygma, Gamma en Magnum Photos. In 1994 richtte hij samen met zijn vrouw Lélia Wanick Salgado Amazonas Images op, wat tegenwoordig hun studio is, waar hij exclusief zijn werk doet. Salgado's fotografische projecten zijn te zien geweest in vele tentoonstellingen en boeken, waaronder Sahel. L'Homme en détresse (1986), Other Americas (1986), Workers (1993), Terra (1997), Migrations (2000), The Children (2000), Africa (2007), Genesis (2013), The Scent of a Droom (2015), Koeweit. Een woestijn in brand (2016) en Goud (2019).

Lélia Wanick Salgado studeerde architectuur en stedenbouw in Parijs. Haar interesse in fotografie begon in 1970. In de jaren tachtig begon ze de meeste van Sebastião Salgado's fotoboeken en alle tentoonstellingen van zijn werk tot stand te brengen en vorm te geven. Sinds 1994 is Lélia Wanick Salgado de directeur van Amazonas Images (tot 2017) en hun studio in Parijs.

Amazônia - Sebastião Salgado, Lélia Wanick Salgado
Pagina’s: 528
Prijs: € 77,65
Uitgever: Taschen

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: