Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Scott Kelby: Wanneer gebruik je een alles-in-eenzoomlens?

Excerpt Scott Kelby’s digitale fotografie boek, Hoofdstuk 3 De waarheid over lenzen - Wanneer gebruik je een alles-in-eenzoomlens?

Wanneer gebruik je een alles-in-eenzoomlens?

De populairste lenzen van Nikon en van Canon zijn hun 18-200mm-lenzen, want die kunnen alles. Ze bieden alles van een mooie groothoekopname tot een telefoto. En dat zonder lenzen te wisselen. Het mooiste is dat ze compact zijn, behoorlijk lichtgewicht en vergeleken met sommige zoomlenzen met een kleiner bereik zelfs relatief goedkoop.

Ze zijn ideaal voor op reis (als je niet de hele dag met een cameratas wilt rondsjouwen), bij wandelingen, voor opnamen in steden en zelfs voor landschapsopnamen die je met een statief maakt. Ik heb zelf een van deze 18-200mm-lenzen en eerlijk gezegd is hij me zeer dierbaar.

Er zijn fotografen die op internetfora beweren dat deze lenzen eigenlijk te min voor hen zijn omdat ze minder scherpe beelden leveren, niet zo verfijnd zijn als duurdere lenzen enzovoort. Laat je niet van de wijs brengen. Van alle fotografen die ik ken met een lens als deze, is er geen een die er niet dol op is. Als hij op je camera zit, zul je nooit zeggen: ‘Oh, mislukt. Ik had niet de goede lens.’ Want deze lens doet alles.

Wat betreft de kwaliteit: boven mijn bank hangt een met deze lens gemaakte vakantiefoto, afgedrukt op een formaat van 70 bij 100 cm. Iedereen vindt hem geweldig en de hele foto is ook perfect scherp en zuiver. Ik grijp meteen naar deze lens als... ik op vakantie ga.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: