Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Portretfotograaf Bob Bronshoff

'Deze foto uit 1991. Ik had de opdracht bij het Amsterdam American Hotel de Red Hot Chili Peppers te fotograferen, in die dagen al een redelijk bekende band. Ik arriveer daar dus en krijg van een meisje van de platenmaatschappij te horen dat ik straks aan de beurt ben. 'Straks aan de beurt?!' Blijkt er een hele rij fotografen te staan.'

Bob Bronshoff
foto: Bob Bronshoff

'Was ik niet gewend en ik ben even een blokje om gegaan. Ja, ik was aan de beurt. Komen er twee van die jongens – zanger Anthony Kiedis en gitarist John Frusciante - aanlopen. Omdat ik zeker wist dat de Peppers vier man telt, begin ik zo’n onzinpraatje over Amsterdam, je weet wel. Maar die twee waren met hele andere dingen dan met mij bezig, zoveel was duidelijk. Ze keken me aan met zo’n hoofd van 'waar heeft ‘ie ’t over?' Totáál geen contact. Ik wilde ze alle vier op zo’n amsterdammertje zetten: Red Hot Chili Peppers in Amsterdam, leek me wel aardig, een soort Beatles-foto. Had al een goede locatie gevonden waar dat kon. Opeens zegt het meisje dat mijn tijd bijna op is en ik toch echt moet gaan fotograferen. 

Pas toen begreep ik dat ik het met deze twee moest doen! Het was een warme dag en voordat ik er erg in had, trekken die jongens hun T-shirts uit – vast om hun tatoeages te laten zien - en beginnen ze een beetje om elkaar heen te hangen. Ik had alleen maar een groothoeklens op mijn kleine camera en dans er een keer omheen: klik, klik, klik. En toen was het gebeurd en vertrok iedereen. Thuisgekomen bleek het een ontzettende leuke foto, een foto met een hele eigen dynamiek, waar ik eigenlijk nauwelijks een rol in heb gehad.'

  • Naam: Bob Bronshoff (1958)
  • Woonplaats: Amsterdam
  • Portfolio: VARA TV Magazine, Groene Amsterdammer, Youp van 't Hek, De Dijk
  • info: geen
Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: