Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Kelby - Belichten, fotograferen, retoucheren

Belichten, fotograferen, retoucheren! - Scott Kelby

In deze volledig herziene en bijgewerkte Nederlandstalige editie van Scott Kelby's bestseller Light It, Shoot It, Retouch It leer je alles over het opzetten van de juiste belichting, het maken van de opname en het nabewerken en retoucheren van je foto's in Lightroom en Photoshop. Dit is een alles-in-één handleiding die je als fotograaf zal helpen om je foto's naar een hoger niveau te tillen.

Dit boek is revolutionair te noemen door de unieke visuele aanpak van Scott, waarmee hij je leert hoe je lichtopstellingen kunt maken. In plaats van schetsen of 3D-modellen, toont hij je daadwerkelijke foto's van de lichtopstellingen die tijdens de live-opnames zijn gemaakt. Scott geeft voorbeelden die iedereen kan volgen zonder een hoop dure apparatuur aan te schaffen en elk portret kan met heel goedkope hulpmiddelen worden nagebootst.

Je krijgt hierdoor verschillende perspectieven te zien, zoals van bovenaf, van opzij en vanuit andere nuttige hoeken. Bovendien laat Scott je de exacte afstanden tussen het licht, het onderwerp en de achtergrond zien. Je leert:

  • Stapsgewijze lay-outs maken voor het creëren van de meest gevraagde en gewilde verlichtingslooks.
  • Hoe je meer uit één lamp kunt halen dan je ooit had gedacht (dit alleen al is de moeite waard om het boek te kopen!).
  • Hoe je licht kunt beheersen en vormgeven zonder te veel geld uit te geven.
  • De camera-instellingen, uitrusting en energie-instellingen voor elke opname.
  • De retoucheertechnieken die professionals echt gebruiken om hun onderwerpen er op hun best uit te laten zien.
  • Hoe je haar, ogen, lippen, huid retoucheert en tal van andere kleine retoucheertrucs die echt een groot verschil maken.
  • Hoe je contrastrijke portreteffecten kunt creëren zonder dure plug-ins te kopen.
  • Een groot aantal insidertrucs, ontelbare handigheidjes en verbluffende speciale effecten waarmee je iedereen het nakijken geeft.

Van dit boek is een webversie beschikbaar. Na aankoop is er gratis toegang, plus relevante extra's.

Scott Kelby is de bestverkopende auteur ter wereld van boeken over fotografische technieken. Hij is tevens hoofdredacteur en uitgever van het tijdschrift Lightroom Magazine, producer van LightroomKillerTips.com, hoofdredacteur en uitgever van het tijdschrift Photoshop User en presentator van de invloedrijke wekelijkse live-talkshow over fotografie The Grid.

Scott is ook algemeen directeur van KelbyOne.com en geeft over de hele wereld workshops over fotografie en Lightroom. Hij is bekroond auteur van meer dan negentig boeken, waaronder Photoshop voor Lightroom-gebruikers, de reeks Scott Kelby over digitale fotografie, Het grote flitserboek en Het Adobe Photoshop Lightroom Classic-boek voor digitale fotografen.

Belichten, fotograferen, retoucheren! - Scott Kelby
Pagina’s: 300
Prijs: € 44,99
Uitgever: Van DuurenMedia

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: