Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Performance/Richard Avedon

Performance/Richard Avedon

Vanaf het moment dat Richard Avedon grote bekendheid verwierf als fotograaf bracht hij vele beroemdheden naar zijn studio en fotografeerde ze met een groot formaat (8x10) camera. Omdat hij gewoonweg 'verrukt was over de uitgesproken energie van grote artiesten', zoals criticus John Lahr het samenvat.

Performance toont de elektrische lading tussen een geweldige fotograaf en glansrijke artiesten die samen doel en passie delen.Vooraanstaande sterren en artiesten van de film- en toneelwereld uit de tweede helft van de 20e eeuw lieten zich in zijn aanwezigheid van hun beste kant zien, waarbij het Avedon eveneens lukte hun innerlijke persoonlijkheid vast te leggen.

Performance/Richard Avedon - Richard Avedon, isbn 9780810972889

Zijn portretten laten zich gemakkelijk herkennen aan de minimalistische stijl, waarbij een persoon breeduit in de camera kijkt, geplaatst voor een afstekende witte achtergrond.

Van alle door Avedon gefotografeerde bekende gezichten zijn er meer dan tweehonderd gebundeld in Performance, veelal op foto's die zelden of nooit eerder vertoond zijn.Natuurlijk schitteren er sterren als Hepburn en Chaplin, Monroe en Garland, Brando en Sinatra. Maar daarnaast zijn ook de acteurs en komedianten, popsterren en diva's, muzikanten en dansers, en artiesten uit alle publieke media te zien die bij de top horen van ons cultureel erfgoed.

foto: Richard Avedon - Cary Grant
foto: Richard Avedon - Cary Grant

De gevierde auteur en criticus John Lahr draagt in dit document de fotograaf een warm hart toe. Verder zijn er bijdragen van vier getalenteerde artiesten - Mike Nichols, André Gregory, Mitsuko Uchida en Twyla Tharp - met daarin de voor hen nog levende en roerende herinneringen aan het samenwerken met Avedon.Richard Avedon (1923-2004) was een van de meest invloedrijke fotografen uit de tweede helft van de twintigste eeuw. Daarnaast was hij een groot vernieuwer binnen de moderne portretfotografie. Als staffotograaf voor Harper's Bazar en later voor Vogue herschiep hij de modefotografie.

In 1992 werd hij de eerste staffotograaf in de geschiedenis van The New Yorker. Zijn werk komt voor in alle grote fotografiecollecties van musea en zijn vele boeken, waaronder ook Avedon at Work, hebben als voorbeeld gediend voor uitgevers van fotoboeken.

Performance/Richard Avedon is verpakt in een mooie stoffen kaft die je als drieluik opent. Op de binnenkaft sieren losse prints van Avedon.

Performance/Richard Avedon - Richard Avedon
Pagina’s: 304
Prijs: € 65,76
Importeur: Nilsson & Lamm
ISBN: 9780810972889

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: