Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Koh Sang Woo – Wild in Blue

Koh Sang Woo – Wild in Blue
foto: © Koh Sang Woo - Empire Road, 2022

Met de expositie Wild in Blue toont Wanrooij Gallery in Amsterdam een selectie kleurrijke fotografische schilderijen van de Amerikaans-Koreaanse beeldend kunstenaar Koh Sang Woo. Voor de levendige portretten van wilde dieren, met menselijke eigenschappen, is prominent gebruikgemaakt van de kleur blauw met een subtiel roze hart.

Koh Sang Woo geniet internationale bekendheid om zowel zijn blue tone fotografie als de Blue Endangered Animals serie in zijn karakteristieke stijl. Voor de recente serie van bedreigde diersoorten, waaronder panda’s, tijgers, beren en olifanten, combineert hij fotografie met digitale schilderkunst.

De kunstenaar laat zich onder meer inspireren door het werk van Jackson Pollock, Willem de Kooning en Andy Warhol.

foto: © Koh Sang Woo - Heartbeat again, 2022

Net als in de traditionele kunst zijn de dieren frontaal geportretteerd; om met hen te kunnen communiceren en autoriteit te verlenen. Daarbij weerspiegelt de zelfverzekerde expressie op krachtige wijze karakter, persoonlijkheid en emoties, net als bij mensen. De portretten kenmerken zich door bilaterale symmetrie en een gevoel van statische stabiliteit en eenheid.

Als artistieke boodschap van Koh Sang Woo zijn wilde dieren gelijkwaardig aan mensen en verdienen hierdoor respect; met het verlangen naar een samenleving waarin mens en dier naast elkaar bestaan.

foto: © Koh Sang Woo - Barcode Cow, 2022

Koh Sang Woo (1978) woont en werkt in New York en Seoul. Hij volgde een opleiding fotografie en performance art aan de School of the Art Institute of Chicago (SAIC). De kunstenaar exposeert wereldwijd. Zijn autonome werk is gepresenteerd op toonaangevende kunstbeurzen als The Armory Show in New York, Art Basel in Hong Kong, Art Miami, KunstRAI in Amsterdam en SCOPE Basel en opgenomen in de collecties van het National Museum of Modern and Contemporary Art en het Savina Museum in Korea.

Het omvangrijk oeuvre is in 2021 gebundeld in de monografie Koh Sang Woo 20 Years.

Koh Sang Woo – Wild in Blue
21 oktober t/m 31 januari 2023
Wanrooij Gallery

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: