Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie..
Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Natuurnaaktfoto wint Renaissance-prijs

Karin Rosenthal, een kunstfotograaf uit Boston, heeft met haar naaktfoto Funny Feet de Renaissance Fotografieprijs op haar naam gezet. De jaarlijkse competitie, bedoeld om geld in te zamelen voor de strijd tegen borstkanker, trok meer dan 3.700 deelnemers.

In een reactie vertelt Rosenthal - die met haar uitverkiezing drieduizend pond opstreek - dat ze al sinds 1975 naakten in de natuur fotografeert en daarbij graag reflecties gebruikt om de menselijke figuur te abstraheren. “Bij het indienen van een foto had ik dan ook keuze genoeg.”

foto: Karin Rosenthal | Funny Feet
foto: Karin Rosenthal | Funny Feet

De fotowedstrijd is een initiatief van Fiona Gifford, een amateurfotograaf die in 2006 met borstkanker gediagnosticeerd werd, maar daarvan wist te herstellen. Zij liet weten dat met de wedstrijd inmiddels £ 100.000 is opgehaald, ondermeer tijdens een tentoonstelling met tachtig ingezonden foto’s, die bovendien te koop waren.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
Naam
e-mail
checkbox

Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat. Als dank voor je aanmelding krijg je met de kortingscode 7EB53SKCM3P4 eenmalig 10% korting op een bestelling in de Fotokadoshop. Bewaar deze code goed, we sturen geen e-mail ter bevestiging.

Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl

gewaardeerde partners: