Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Natuurnaaktfoto wint Renaissance-prijs

Karin Rosenthal, een kunstfotograaf uit Boston, heeft met haar naaktfoto Funny Feet de Renaissance Fotografieprijs op haar naam gezet. De jaarlijkse competitie, bedoeld om geld in te zamelen voor de strijd tegen borstkanker, trok meer dan 3.700 deelnemers.

In een reactie vertelt Rosenthal - die met haar uitverkiezing drieduizend pond opstreek - dat ze al sinds 1975 naakten in de natuur fotografeert en daarbij graag reflecties gebruikt om de menselijke figuur te abstraheren. “Bij het indienen van een foto had ik dan ook keuze genoeg.”

foto: Karin Rosenthal | Funny Feet
foto: Karin Rosenthal | Funny Feet

De fotowedstrijd is een initiatief van Fiona Gifford, een amateurfotograaf die in 2006 met borstkanker gediagnosticeerd werd, maar daarvan wist te herstellen. Zij liet weten dat met de wedstrijd inmiddels £ 100.000 is opgehaald, ondermeer tijdens een tentoonstelling met tachtig ingezonden foto’s, die bovendien te koop waren.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: