Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo
Bezoek ook onze Fotokadoshop ...

Mode- en reclamefotograaf Carli Hermès

'Ik ben het meest gehecht aan mijn laatste werk. Deze nog ongetitelde foto heb ik net gemaakt, een foto als een volgende stap in mijn carrière. Fotografie is voor mij een oneindig boek, een boek dat ik altijd af moet maken, dat gaat maar door.'

foto: Carli Hermès- gezicht gespiegeld
foto: Carli Hermès

'De foto is geschoten in opdracht van de bank Wijs & van Oostveen. Ze hebben een heel oud gebouw gekocht en die willen ze vullen met kunst, waaronder dertig foto’s van mij, voor aan de muur, foto’s van ongeveer een bij twee meter. Ik zit nu op een stuk of twaalf. De opdracht is heel simpel eigenlijk: er is wel een themaatje, vrijheid, maar dat is nogal ruimomvattend, dus daar kan ik alle kanten mee op. Omdat het zo’n oud gebouw is, wel een paar honderd jaar, waarin je veel moderne elementen terugziet, vond ik het mooi om iets in de jaren-twintigstijl te doen. Klassieke én modern. Vooral die oranje gloed, het gevoel erin, dat Bauhaus-stijltje, Jugendstil…Ja, ik heb het wel een beetje gemanipuleerd, nee, bewerkt, dat is wat anders. Foto’s bewerken hoort bij de fotografie van nu. Zelf gebruik ik alles wat mogelijk is, daar heb ik geen ethische bezwaren tegen. En zoveel is er aan deze foto ook weer niet veranderd.'

  • Naam: Carli Hermès (1963)
  • Woonplaats: Amsterdam
  • Portfolio: Suit Supply, Canon, Schwarzkopf
  • info: www.carlihermes.com, www.unit.nl
Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
Nu na aanmelding 10% korting op je bestelling in de Fotokadoshop !
Naam
e-mail
checkbox

Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat. Als dank voor je aanmelding krijg je met de kortingscode 7EB53SKCM3P4 eenmalig 10% korting op een bestelling in de Fotokadoshop. Bewaar deze code goed, we sturen geen e-mail ter bevestiging.

Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl

gewaardeerde partners: