Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Leica SL3, full-frame mirrorless camera

Leica SL3, full-frame mirrorless camera

De nieuwste generatie full-frame mirrorless camera binnen het Leica SL-systeem is de Leica SL3.

In 2015 introduceerde Leica Camera AG het SL-systeem, een unieke combinatie van fotografie en videografie. De nieuwe functies van de Leica SL3 zijn gebaseerd op een voortdurende dialoog met professionals, die zeer gewaardeerd wordt, in de steeds veranderende wereld van de fotografie.

De Leica SL3 combineert state-of-the-art technologie, buitengewoon design en sterke productiekwaliteit. De camera is compacter, lichter en nog gebruiksvriendelijker dan zijn voorganger.

De kern van de Leica SL3 wordt gevormd door de BSI CMOS full-frame sensor met Triple Resolution Technology. Deze wordt veilig beschermd in een stevige volledig metalen behuizing met elegant leren bekleding. Om te voldoen aan uiteenlopende fotografische vereisten, legt de sensor raw-bestanden vast in DNG- of JPEG-formaat met een resolutie van 60, 36 of 18 Megapixels.

Bij iedere resolutie wordt het volledige sensoroppervlak gebruikt. Samen met het dynamische bereik, dat is uitgebreid tot 15 stops, en het ISO-bereik van 50 tot 100.000, levert de Leica SL3 opmerkelijk gedetailleerde beelden van uitstekende kwaliteit onder alle lichtomstandigheden.

Met fasedetectie (PDAF), diepte mapping (Object Detection AF) en contrastherkenning (Contrast Detection AF) combineert het innovatieve autofocussysteem van de Leica SL3 de kracht van drie autofocus-technologieën om haarscherpe foto's te maken, zelfs bij weinig licht. Daarnaast ondersteunt intelligente onderwerpherkenning het fotograferen van dynamische scènes.

De bajonet is gebaseerd op de door Leica ontwikkelde L-Mount standaard, en maakt het gebruik van objectieven van alle Leica camerasystemen mogelijk. Daarnaast is het compatibel met een breed scala aan zoomobjectieven van ultragroothoek tot supertele van de L-Mount alliantie.

Daarom garandeert de bajonet uitgebreide systeemcompatibiliteit voor de Leica SL3. Met name het potentieel van de befaamde Leica M-objectieven, wordt volledig benut dankzij het ontwerp van de beeldsensor en een externe lichtsensor. De geïntegreerde in-body beeldstabilisatie breidt het toepassingsgebied voor M-objectieven verder uit.

De Eyeres zoeker van de Leica SL3 is uitgerust met een uitgebreid optisch systeem van glazen lensdelen. Het onderwerp wordt altijd kristalhelder en rustig weergegeven met maximaal 120 beelden per seconde en een resolutie van 5,76 miljoen pixels.

Met de live preview heb je volledige controle over de belichting en compositie van foto's, zelfs voordat je de opname maakt. Een andere nieuwe functie is het kantelbare 3-inch touchscreen met hoge resolutie en een kantelmechanisme. Het geeft extra creatieve mogelijkheden dankzij de extra kijkhoeken.

Een ander hoogtepunt is de nieuwe gebruikersinterface van de Leica SL3. Elke optimalisatie is gericht op het verbeteren van het gebruikerscomfort, zoals ergonomie, tastbaar gevoel en menunavigatie. Als gevolg daarvan zijn de grip, de knopindeling en het algehele cameraontwerp verfijnd om de intuïtieve bediening verder te bevorderen.

Het bijgewerkte pictogram- en menu-ontwerp biedt een duidelijke structuur, waardoor navigeren nog gemakkelijker wordt. De duidelijke scheiding tussen de foto- en de videostand, is vooral handig omdat deze wordt versterkt door een specifieke kleurcode: rood voor fotograferen en geel voor de video stand.

Bovendien kunnen de belangrijkste functies van de camera volledig worden aangepast aan individuele behoeften. De vrij toewijsbare FN-toetsen en de geoptimaliseerde touch interactie in het menu, dragen bij aan de intuïtieve en comfortabele bediening van de camera.

Bij het fotograferen en filmen lijnt de gebruikersinterface van de Leica SL3 zich uit in liggend of staand formaat, afhankelijk van hoe de camera gehouden wordt.

Door de handige bediening, verbeterde ergonomie, robuuste vormgeving en IP54-certificering kunnen fotografen zich richten op het vastleggen van de opname in alle weersomstandigheden en omgevingen.

De nieuwe BP-SCL6 accu biedt, samen met de apart verkrijgbare dubbele lader, ruim voldoende capaciteit. Met deze dubbele lader kunnen twee batterijen tegelijkertijd en sneller worden opgeladen.

De dubbele lader en de extra batterij zijn afzonderlijk verkrijgbaar of als set. Bovendien bevatten de accessoires van het SL-systeem nu een nieuwe handgreep en een DC-koppeling. De DC-koppeling kan in het batterijvak van de camera worden gestoken voor een continue stroomvoorziening via USB-C.

De nieuwe draagriem met een innovatieve bevestiging, en de slijtvaste polsriem voor de handgreep, zijn ook speciaal ontworpen voor dagelijks professioneel gebruik.

Prijs en beschikbaarheid

De Leica SL3 is per direct verkrijgbaar. De verkoopprijs bedraagt net als die van de Leica SL2 € 6.800,00 inclusief btw.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: