Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Leica Summilux-M 50 f/1.4 ASPH

Leica Summilux-M 50 f/1.4 ASPH

Een van deze legendarische M objectieven is nu verder verfijnd en presenteert zichzelf met de recentste high-end technologie met behoud van zijn compacte en lichtgewicht ontwerp: de Leica Summilux-M 50 f/1.4 ASPH - voor nog meer flexibiliteit en vrijheid bij het fotograferen.

De nieuwe Summilux-M, met zijn veelzijdige brandpuntsafstand van 50 mm, is ideaal voor een breed scala aan fotografiescenario's. Het maximaliseert de mogelijkheden van nieuwe camerasensoren en biedt opmerkelijk contrast en detail, zelfs in moeilijke lichtsituaties. Bovendien heeft de lens 11 diafragmalamellen, in tegenstelling tot de negen van het eerdere model, wat een merkbaar ronder en vloeiender bokeh-effect oplevert.

Ook biedt de lens nieuwe close-up mogelijkheden. De minimale scherpstelafstand is teruggebracht van 70 cm naar 45 cm, dankzij een unieke dubbele nokkenas die is ontworpen door de ingenieurs van Leica. Deze verbetering zorgt voor een langere focusafstand, waardoor de precisie over het gehele focusbereik wordt verbeterd. Ondanks deze veranderingen blijft de lens gebruiksvriendelijk, zonder wijzigingen in framegrootte of focusgevoeligheid, zelfs bij scherpstellen op kortere afstanden.

Voor afstanden tot 70 cm gebruik je de meetzoeker op digitale en analoge M-camera's. Om scherp te stellen tussen 70 en 45 cm, moet je Live View, de Visoflex of de Leica FOTOS-app gebruiken nadat je een subtiele weerstand voelt.

Net als het 35 mm model uit de lichtsterke Leica Summilux-M serie is ook de Summilux-M 50 f/1.4 ASPH. nu technisch en optisch verfijnd. Zelfs de zonnekap heeft een rond ontwerp met een brandpuntsafstand van 50 mm. Hij is rechtstreeks in het objectief ingebouwd en kan op elk moment met een handomdraai worden uit- of ingedraaid. Net als het vorige model is de nieuwe Summilux-M 50 f/1.4 ASPH verkrijgbaar in een zilverkleurige of zwart geanodiseerde uitvoering.

De klassieke brandpuntsafstand is geschikt voor alle huidige en alle toekomstige M-camera's, zo ook voor de hoge resolutie sensor camera's als de Leica M11 Monochrom en de M11. In combinatie met de Leica M-Adapter L kan de Summilux-M 50 f/1.4 ASPH ook gebruikt worden voor het fotograferen en filmen met een Leica SL2 en SL2-S. Dit is systeemcompatibiliteit "Made by Leica".

Prijzen en beschikbaarheid

De verkoopprijs van de Leica Summilux-M 50 f/1.4 ASPH bedraagt € 4.190,00 voor de zwarte versie en € 4.300,00 voor de zilveren versie.

Bron: Transcontinenta

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: