Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

iPhone 14 Pro (Max) heeft de beste camera ooit

iPhone 14 Pro (Max) heeft de beste camera ooit

Op 7 september kondigde Apple haar iPhone 14-serie aan. De verwachtingen waren hooggespannen, en dat bleek alles behalve onterecht… De iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max hebben namelijk de beste camera’s die de techgigant ooit geproduceerd heeft! Hiermee maak je haarscherpe foto’s in alle omstandigheden. Lees snel verder voor alle specs.

Beste iPhone-camera ooit
De ‘camera bump’ van de iPhone 14 pro-camera’s is groter dan bij haar voorgangers, maar dit is niet voor niks. Hier krijg je namelijk wel een 48 (!) megapixel groothoeklens voor terug. Dat wordt dus croppen zonder stoppen terwijl je foto’s in de allerbeste kwaliteit blijven. Daarnaast biedt deze camera je de mogelijkheid om in 8K beeldkwaliteit te filmen: geen enkele andere iPhone had eerder deze mogelijkheid.

Ook vind je op de iPhone 14 Pro-modellen een 2x telelens-zoom van optische kwaliteit. Hierdoor zoom je makkelijk in zonder dat de kwaliteit van de foto daarbij verloren gaat. De nieuwe telelens maakt gebruik van de quad-pixelsensor van de ultragroothoekcamera. Hierdoor schiet je in de zoommodus haarscherpe foto’s en video’s in 4K-kwaliteit.

Slecht licht? Geen probleem!
Ook heeft Apple een nieuwe feature aan de camera toegevoegd: ‘pixel binning’. Hierbij worden vier pixels gecombineerd tot één: zo worden ze groter en vangen ze dus meer licht. Dit zorgt voor significant betere foto’s, zelfs bij weinig licht.

foto: Shuvam Gurjar

Naast de nachtmodus vind je nog meer toffe features op de iPhone 14 Pro-modellen. Zo schiet je met de portretmodus altijd professionele foto’s van je vrienden en zorg je met de cinemamodus voor de beste focusovergangen tijdens het filmen. Film je tijdens een ‘bumpy ride’? Gebruik dan de actiemodus.

De allerbeste selfies
Maak jij graag selfies? Ook dan hebben de nieuwste iPhone-telgen een fikse verbetering voor je in petto. De frontcamera van alle iPhone-modellen heeft namelijk een behoorlijke upgrade gehad. Zo schiet je selfies met meer diepte door de autofocus-functie, de vervanger van de fixed focus. Ook is het diafragma groter, zodat bij de frontcamera meer licht wordt doorgelaten en je dus in een donkere omgeving heldere beelden maakt.

Voor de fotografieliefhebber zijn de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max dus de ideale smartphones. Meer weten over het nieuwe vlaggenschip van Apple? Volg dan de newsroom van Apple voor alle uitgebreide informatie van de fabrikant.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: